- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met ratatouille en kruidenkaas
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Giunco Piccolo Mesa - Sardegna - Italië Wijn Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Sciacarello I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij ze in blokjes van 1 cm.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm. Snipper de halve ui en het teentje knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes tomaat en courgette toe en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 15 min. sudderen.
-
Meng ondertussen de geitenkaas en de kruidenkaas met de melk en klop tot een goed vloeibare saus. Kruid licht met peper.
-
Verdeel een laagje van de tomatenmengeling over een ovenschaal en bedek met lasagnevellen. Zorg ervoor dat de lasagnevellen niet over elkaar liggen. Bedek daarna met een laagje kaassaus. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met een laagje kaassaus.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met de pijnboompitten en zet nog 2 min. onder de ovengrill.
- Zorg ervoor dat de kaassaus voldoende vloeibaar is. De lasagnevellen worden namelijk niet voorgekookt en nemen dus vocht op bij het bakken. - U kan de lasagne ook in individuele porties klaarmaken en ongebakken invriezen. De oventijd blijft dezelfde. - Voor de vleesliefhebbers: verdeel nog 6 sneetjes gekookte ham over de lasagne.
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Giunco Piccolo Mesa - Sardegna - Italië Wijn Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Sciacarello I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij ze in blokjes van 1 cm.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm. Snipper de halve ui en het teentje knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes tomaat en courgette toe en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 15 min. sudderen.
-
Meng ondertussen de geitenkaas en de kruidenkaas met de melk en klop tot een goed vloeibare saus. Kruid licht met peper.
-
Verdeel een laagje van de tomatenmengeling over een ovenschaal en bedek met lasagnevellen. Zorg ervoor dat de lasagnevellen niet over elkaar liggen. Bedek daarna met een laagje kaassaus. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met een laagje kaassaus.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met de pijnboompitten en zet nog 2 min. onder de ovengrill.
- Zorg ervoor dat de kaassaus voldoende vloeibaar is. De lasagnevellen worden namelijk niet voorgekookt en nemen dus vocht op bij het bakken. - U kan de lasagne ook in individuele porties klaarmaken en ongebakken invriezen. De oventijd blijft dezelfde. - Voor de vleesliefhebbers: verdeel nog 6 sneetjes gekookte ham over de lasagne.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Giunco Piccolo Mesa - Sardegna - Italië Wijn Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Sciacarello I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica