Lasagne met vis
Lasagne met vis

Lasagne met vis

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 61.9 g
Eiwit 40.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.

  3. Snij de kaas in kleine blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de juliennegroenten toe en laat 3 min. stoven op een matig vuur.

  6. Bestrooi met 2 eetl. bloem en voeg al roerend 5 dl koud water en het tomatenconcentraat toe. Meng alles goed, zodat er geen klonters ontstaan. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er 2 eetl. bloem onder. Meng en laat even drogen op het vuur. Giet er de koude melk al roerend bij. Voeg de blokjes kaas toe en roer tot een gladde massa.

  8. Maak de lasagne: bedek de bodem van een ovenschotel met wat groente-saus, daarna met lasagnevellen (leg ze naast elkaar, niet over elkaar), de helft van de vismengeling en enkele lepels kaassaus. Bedek opnieuw met lasagnevellen, groentesaus en de -andere helft van de vismengeling. Eindig met de rest van de kaassaus.

  9. Schuif de ovenschotel gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met stukjes stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.

  3. Snij de kaas in kleine blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de juliennegroenten toe en laat 3 min. stoven op een matig vuur.

  6. Bestrooi met 2 eetl. bloem en voeg al roerend 5 dl koud water en het tomatenconcentraat toe. Meng alles goed, zodat er geen klonters ontstaan. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er 2 eetl. bloem onder. Meng en laat even drogen op het vuur. Giet er de koude melk al roerend bij. Voeg de blokjes kaas toe en roer tot een gladde massa.

  8. Maak de lasagne: bedek de bodem van een ovenschotel met wat groente-saus, daarna met lasagnevellen (leg ze naast elkaar, niet over elkaar), de helft van de vismengeling en enkele lepels kaassaus. Bedek opnieuw met lasagnevellen, groentesaus en de -andere helft van de vismengeling. Eindig met de rest van de kaassaus.

  9. Schuif de ovenschotel gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met stukjes stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 61.9 g
Eiwit 40.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Soave D.O.C. Italië - Magnumfles Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili

Bekijk het recept digitaal