- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met zalm en rivierkreeftjes
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy Hardys `Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaat in flinterdunne schijfjes.
-
Snij de mozzarella in plakjes van 3 à 4 mm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Breng de kippenbouillon aan de kook en leg er de diepgevroren stukken zalm naast elkaar in. Breng de bouillon opnieuw tot tegen het kookpunt. Zet na 2 min. het vuur uit. Laat ± 10 min. staan, de zalm gaart vanzelf verder. Haal daarna de zalm uit de kippenbouillon en verbrokkel. Hou de bouillon apart.
-
Meng intussen de tomatenstukjes met het paprikapoeder, de cayenne peper, peper en zout.
-
Smelt de boter in een kookpot, roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Leng al roerend aan met de kippenbouillon tot u een smeuïge saus hebt. Roer er de zurkel onder en kruid met peper en zout.
-
Maak de lasagne: bedek de bodem van een diepe ovenschaal met de helft van de gekruide tomatenstukjes en verdeel er een laagje lasagne vellen naast elkaar over (ze mogen elkaar niet overlappen). Strooi er de stukjes zalm over en lepel er de helft van de zurkelsaus over. Ga verder met een laagje lasagnevellen, de rest van de tomaten stukjes, de rivier kreeftjes, de helft van de sneetjes mozzarella, de schijfjes tomaat, opnieuw lasagnevellen en de rest van de zurkelsaus. Eindig met de rest van de mozzarella.
-
Bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien op met sneetjes stokbrood en een slaatje.
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy Hardys `Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaat in flinterdunne schijfjes.
-
Snij de mozzarella in plakjes van 3 à 4 mm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Breng de kippenbouillon aan de kook en leg er de diepgevroren stukken zalm naast elkaar in. Breng de bouillon opnieuw tot tegen het kookpunt. Zet na 2 min. het vuur uit. Laat ± 10 min. staan, de zalm gaart vanzelf verder. Haal daarna de zalm uit de kippenbouillon en verbrokkel. Hou de bouillon apart.
-
Meng intussen de tomatenstukjes met het paprikapoeder, de cayenne peper, peper en zout.
-
Smelt de boter in een kookpot, roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Leng al roerend aan met de kippenbouillon tot u een smeuïge saus hebt. Roer er de zurkel onder en kruid met peper en zout.
-
Maak de lasagne: bedek de bodem van een diepe ovenschaal met de helft van de gekruide tomatenstukjes en verdeel er een laagje lasagne vellen naast elkaar over (ze mogen elkaar niet overlappen). Strooi er de stukjes zalm over en lepel er de helft van de zurkelsaus over. Ga verder met een laagje lasagnevellen, de rest van de tomaten stukjes, de rivier kreeftjes, de helft van de sneetjes mozzarella, de schijfjes tomaat, opnieuw lasagnevellen en de rest van de zurkelsaus. Eindig met de rest van de mozzarella.
-
Bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien op met sneetjes stokbrood en een slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy Hardys `Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië