- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met zalm en spinazie (lactosevrij)
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Breng de kippenbouillon samen met de tijm en de laurier aan de kook in een kookpot. Voeg de diepgevroren zalm toe, dek af en verwarm op een zacht vuur tot tegen het kookpunt. Neem na 2 min. van het vuur en laat ± 10 min. rusten (de zalm gaart vanzelf verder). Haal de zalm uit de kookpot en zet het kookvocht opzij.
-
Verwarm intussen de diepgevroren spinazie samen met het plantaardig alternatief voor lichte room op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer regelmatig om.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de lactosevrije vetstof in een ruime kookpot (laat niet kleuren) en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met de lactosevrije melk. Voeg daarna een beetje kookvocht van de zalm toe. Roer tot u een lichtgebonden saus hebt. (De saus mag niet te dik zijn, want de lasagnevellen zullen nog vocht opnemen tijdens het garen.)
-
Klop de eidooier onder de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verbrokkel de zalm en roer voorzichtig onder de saus.
-
Verdeel eerst 4 eetl. spinazie over een rechthoekige ovenschaal (± 30 bij 20 cm, 6 cm hoog). Leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Ga verder met een laagje zalmsaus, opnieuw een laagje lasagnevellen en een laagje spinazie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus.
-
Strooi er tot slot de lactosevrije geraspte emmentaler over en bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer eventueel met brood.
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Breng de kippenbouillon samen met de tijm en de laurier aan de kook in een kookpot. Voeg de diepgevroren zalm toe, dek af en verwarm op een zacht vuur tot tegen het kookpunt. Neem na 2 min. van het vuur en laat ± 10 min. rusten (de zalm gaart vanzelf verder). Haal de zalm uit de kookpot en zet het kookvocht opzij.
-
Verwarm intussen de diepgevroren spinazie samen met het plantaardig alternatief voor lichte room op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer regelmatig om.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de lactosevrije vetstof in een ruime kookpot (laat niet kleuren) en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met de lactosevrije melk. Voeg daarna een beetje kookvocht van de zalm toe. Roer tot u een lichtgebonden saus hebt. (De saus mag niet te dik zijn, want de lasagnevellen zullen nog vocht opnemen tijdens het garen.)
-
Klop de eidooier onder de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verbrokkel de zalm en roer voorzichtig onder de saus.
-
Verdeel eerst 4 eetl. spinazie over een rechthoekige ovenschaal (± 30 bij 20 cm, 6 cm hoog). Leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Ga verder met een laagje zalmsaus, opnieuw een laagje lasagnevellen en een laagje spinazie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus.
-
Strooi er tot slot de lactosevrije geraspte emmentaler over en bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer eventueel met brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika