Lasagne met zeevruchten en spekreepjes
Lasagne met zeevruchten en spekreepjes

Lasagne met zeevruchten en spekreepjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 724 kcal
Vet 35.5 g
Koolhydraat 59.1 g
Eiwit 40 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  3. Snij de eikenbladsla in reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de spekreepjes toe en laat gedurende 2 à 3 min. bakken.

  6. Voeg de reepjes eikenbladsla toe en laat gedurende 5 min. verder stoven. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de melk door en laat gedurende enkele minuten sudderen om de saus te binden.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en voeg al roerend de bloem toe. Laat even drogen op het vuur en giet er al roerend de visfond bij. Breng aan de kook. Voeg de diepgevroren Frutti di mare toe. Laat alles goed verwarmen en leng indien nodig aan met water of visfond tot een gladde saus.

  8. Leg in een ovenschotel een dun laagje van de slamengeling met spek. Plaats er naast elkaar lasagnevellen op en giet er wat saus met zeevruchten over. Herhaal tot alle ingrediënten verwerkt zijn en eindig met een laagje saus.

  9. Bestrooi met de geraspte mozzarella. Plaats gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met stok-brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  3. Snij de eikenbladsla in reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de spekreepjes toe en laat gedurende 2 à 3 min. bakken.

  6. Voeg de reepjes eikenbladsla toe en laat gedurende 5 min. verder stoven. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de melk door en laat gedurende enkele minuten sudderen om de saus te binden.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en voeg al roerend de bloem toe. Laat even drogen op het vuur en giet er al roerend de visfond bij. Breng aan de kook. Voeg de diepgevroren Frutti di mare toe. Laat alles goed verwarmen en leng indien nodig aan met water of visfond tot een gladde saus.

  8. Leg in een ovenschotel een dun laagje van de slamengeling met spek. Plaats er naast elkaar lasagnevellen op en giet er wat saus met zeevruchten over. Herhaal tot alle ingrediënten verwerkt zijn en eindig met een laagje saus.

  9. Bestrooi met de geraspte mozzarella. Plaats gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met stok-brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 724 kcal
Vet 35.5 g
Koolhydraat 59.1 g
Eiwit 40 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejo-druiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers wit fruit (versgeplukte appeltjes) en zijn sappige, aangenaam frisse smaak. Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Droge en fruitige witte bourgogne met een heerlijke bloemetjesneus. Deze heel aangename wijn komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt van alleen -chardonnay.

Bekijk het recept digitaal