Lasagne Pescatore met kabeljauw en rivierkreeften
Lasagne Pescatore met kabeljauw en rivierkreeften

Lasagne Pescatore met kabeljauw en rivierkreeften

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1074 kcal
Vet 38.4 g
Koolhydraat 113.2 g
Eiwit 68.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalot en het teentje knoflook.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Laat intussen 1 eetl. boter smelten in een kookpot. Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat even stoven. Leg er de kabeljauwhaasjes bovenop en overgiet met de helft van de visfond. Kruid met peper en zout. Breng tot tegen het kookpunt en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur. Laat de vis afkoelen in het kookvocht.

  8. Snij ondertussen de artisjokharten in plakjes van 1/2 cm. Snij het rivierkreeftenvlees in kleine stukjes en scheur de mozzarella in stukjes. Rasp de pecorino.

  9. Haal de vis uit het kookvocht, laat uitlekken en snij in grote stukken. Zeef het vocht en hou opzij voor de saus.

  10. Smelt 4 eetl. boter in een ruime kookpot. Roer er de bloem onder en laat even bakken. Leng aan met de melk, de rest van de visfond en het gezeefde kookvocht. Breng al roerend aan de kook tot u een lichtgebonden saus hebt. Voeg indien nodig melk toe (de saus moet voldoende vloeibaar zijn omdat de lasagne nog vocht zal opnemen). Kruid met de dragon, peper en zout.

  11. Schep een laagje saus in een ovenschotel. Leg daarop lasagnevellen naast elkaar. Verdeel er een laagje saus, de helft van de artisjokplakjes en de helft van de mozzarellastukjes over. Ga verder met een laagje saus, lasagnevellen en nog een laagje saus. Schik daarop de helft van de stukken vis en de helft van de stukjes rivierkreeft. Overgiet opnieuw met een beetje saus. Herhaal de vorige stappen nog een keer. Eindig met lasagnevellen en giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte pecorino. Bak de lasagne 45 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een frisse groene salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalot en het teentje knoflook.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Laat intussen 1 eetl. boter smelten in een kookpot. Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat even stoven. Leg er de kabeljauwhaasjes bovenop en overgiet met de helft van de visfond. Kruid met peper en zout. Breng tot tegen het kookpunt en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur. Laat de vis afkoelen in het kookvocht.

  8. Snij ondertussen de artisjokharten in plakjes van 1/2 cm. Snij het rivierkreeftenvlees in kleine stukjes en scheur de mozzarella in stukjes. Rasp de pecorino.

  9. Haal de vis uit het kookvocht, laat uitlekken en snij in grote stukken. Zeef het vocht en hou opzij voor de saus.

  10. Smelt 4 eetl. boter in een ruime kookpot. Roer er de bloem onder en laat even bakken. Leng aan met de melk, de rest van de visfond en het gezeefde kookvocht. Breng al roerend aan de kook tot u een lichtgebonden saus hebt. Voeg indien nodig melk toe (de saus moet voldoende vloeibaar zijn omdat de lasagne nog vocht zal opnemen). Kruid met de dragon, peper en zout.

  11. Schep een laagje saus in een ovenschotel. Leg daarop lasagnevellen naast elkaar. Verdeel er een laagje saus, de helft van de artisjokplakjes en de helft van de mozzarellastukjes over. Ga verder met een laagje saus, lasagnevellen en nog een laagje saus. Schik daarop de helft van de stukken vis en de helft van de stukjes rivierkreeft. Overgiet opnieuw met een beetje saus. Herhaal de vorige stappen nog een keer. Eindig met lasagnevellen en giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte pecorino. Bak de lasagne 45 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een frisse groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1074 kcal
Vet 38.4 g
Koolhydraat 113.2 g
Eiwit 68.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pecorino - I.G.T. Terre di Chieti - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië Wijn Inycon Fiano-Chardonnay - I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal