- Bewaar

- Bewaar
Lasagne Pescatore met kabeljauw en rivierkreeften
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino - I.G.T. Terre di Chieti - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië Wijn Inycon Fiano-Chardonnay - I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper de sjalot en het teentje knoflook.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat intussen 1 eetl. boter smelten in een kookpot. Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat even stoven. Leg er de kabeljauwhaasjes bovenop en overgiet met de helft van de visfond. Kruid met peper en zout. Breng tot tegen het kookpunt en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur. Laat de vis afkoelen in het kookvocht.
-
Snij ondertussen de artisjokharten in plakjes van 1/2 cm. Snij het rivierkreeftenvlees in kleine stukjes en scheur de mozzarella in stukjes. Rasp de pecorino.
-
Haal de vis uit het kookvocht, laat uitlekken en snij in grote stukken. Zeef het vocht en hou opzij voor de saus.
-
Smelt 4 eetl. boter in een ruime kookpot. Roer er de bloem onder en laat even bakken. Leng aan met de melk, de rest van de visfond en het gezeefde kookvocht. Breng al roerend aan de kook tot u een lichtgebonden saus hebt. Voeg indien nodig melk toe (de saus moet voldoende vloeibaar zijn omdat de lasagne nog vocht zal opnemen). Kruid met de dragon, peper en zout.
-
Schep een laagje saus in een ovenschotel. Leg daarop lasagnevellen naast elkaar. Verdeel er een laagje saus, de helft van de artisjokplakjes en de helft van de mozzarellastukjes over. Ga verder met een laagje saus, lasagnevellen en nog een laagje saus. Schik daarop de helft van de stukken vis en de helft van de stukjes rivierkreeft. Overgiet opnieuw met een beetje saus. Herhaal de vorige stappen nog een keer. Eindig met lasagnevellen en giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte pecorino. Bak de lasagne 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een frisse groene salade.
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino - I.G.T. Terre di Chieti - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië Wijn Inycon Fiano-Chardonnay - I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper de sjalot en het teentje knoflook.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat intussen 1 eetl. boter smelten in een kookpot. Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat even stoven. Leg er de kabeljauwhaasjes bovenop en overgiet met de helft van de visfond. Kruid met peper en zout. Breng tot tegen het kookpunt en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur. Laat de vis afkoelen in het kookvocht.
-
Snij ondertussen de artisjokharten in plakjes van 1/2 cm. Snij het rivierkreeftenvlees in kleine stukjes en scheur de mozzarella in stukjes. Rasp de pecorino.
-
Haal de vis uit het kookvocht, laat uitlekken en snij in grote stukken. Zeef het vocht en hou opzij voor de saus.
-
Smelt 4 eetl. boter in een ruime kookpot. Roer er de bloem onder en laat even bakken. Leng aan met de melk, de rest van de visfond en het gezeefde kookvocht. Breng al roerend aan de kook tot u een lichtgebonden saus hebt. Voeg indien nodig melk toe (de saus moet voldoende vloeibaar zijn omdat de lasagne nog vocht zal opnemen). Kruid met de dragon, peper en zout.
-
Schep een laagje saus in een ovenschotel. Leg daarop lasagnevellen naast elkaar. Verdeel er een laagje saus, de helft van de artisjokplakjes en de helft van de mozzarellastukjes over. Ga verder met een laagje saus, lasagnevellen en nog een laagje saus. Schik daarop de helft van de stukken vis en de helft van de stukjes rivierkreeft. Overgiet opnieuw met een beetje saus. Herhaal de vorige stappen nog een keer. Eindig met lasagnevellen en giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte pecorino. Bak de lasagne 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een frisse groene salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino - I.G.T. Terre di Chieti - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië Wijn Inycon Fiano-Chardonnay - I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië