Lasagne van pastinaak en prei met hazelnoten
Lasagne van pastinaak en prei met hazelnoten

Lasagne van pastinaak en prei met hazelnoten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 20.7 g
Vezel 14.4 g
Eiwit 20.3 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Schil de pastinaak en snij in dunne schijven.

  5. Snij de preien in fijne ringen.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook 1 min. Roer er de prei, het kerriepoeder en het paprikapoeder onder. Kruid met peper en zout. Laat 10 à 15 min. stoven.

  10. Verdeel 1/3 van de prei over een ovenschaal en leg er 4 lasagnevellen naast elkaar op. Verdeel er schijfjes pastinaak, een laagje prei en 4 lasagnevellen over. Voeg de rest van de groentjes toe en overgiet met de room.

  11. Bestrooi met de geraspte kaas en de hazelnoten. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Schil 50 g pastinaak en snij samen met 50 g prei in stukjes. 2 Kook 30 g lasagnevellen samen met de prei en de pastinaak 12 min. gaar in water. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Schil de pastinaak en snij in dunne schijven.

  5. Snij de preien in fijne ringen.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook 1 min. Roer er de prei, het kerriepoeder en het paprikapoeder onder. Kruid met peper en zout. Laat 10 à 15 min. stoven.

  10. Verdeel 1/3 van de prei over een ovenschaal en leg er 4 lasagnevellen naast elkaar op. Verdeel er schijfjes pastinaak, een laagje prei en 4 lasagnevellen over. Voeg de rest van de groentjes toe en overgiet met de room.

  11. Bestrooi met de geraspte kaas en de hazelnoten. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Schil 50 g pastinaak en snij samen met 50 g prei in stukjes. 2 Kook 30 g lasagnevellen samen met de prei en de pastinaak 12 min. gaar in water. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 20.7 g
Vezel 14.4 g
Eiwit 20.3 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Saint André rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal