Lasagne van pladijs met fijne groentjes
Lasagne van pladijs met fijne groentjes

Lasagne van pladijs met fijne groentjes

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Vet 37.6 g
Koolhydraat 54.3 g
Eiwit 44.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep droog.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes 5 min. Kruid met peper en zout en leng aan met de groentebouillon en 1 dl lichte room. Meng er het kruidentuiltje onder en breng aan de kook. Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Maak intussen de saus: smelt 4 eetl. boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed om en laat even drogen op het vuur. Giet er de visbouillon bij en roer tot een gladde saus. Leng aan met de rest van de room en laat even doorkoken. Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en cayennepeper.

  6. Schep de helft van de gestoofde groenten in een rechthoekige ovenschaal (± 30 cm lang). Leg er 3 vellen lasagne naast elkaar op. Schik de helft van de pladijsfilets op de lasagne vellen en giet er 1/3 van de saus over. Strooi er wat geraspte parmezaan over en ga verder met nog een laagje lasagne, de rest van de groenten en opnieuw lasagne vellen. Verdeel er de rest van de visfilets en nogmaals 1/3 van de saus over. Strooi er opnieuw wat parmezaan over en leg er nog een laagje lasagnevellen op. Eindig met de resterende vissaus.

  7. Bestrooi tot slot nog met parmezaan en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Geef er een stukje brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep droog.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes 5 min. Kruid met peper en zout en leng aan met de groentebouillon en 1 dl lichte room. Meng er het kruidentuiltje onder en breng aan de kook. Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Maak intussen de saus: smelt 4 eetl. boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed om en laat even drogen op het vuur. Giet er de visbouillon bij en roer tot een gladde saus. Leng aan met de rest van de room en laat even doorkoken. Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en cayennepeper.

  6. Schep de helft van de gestoofde groenten in een rechthoekige ovenschaal (± 30 cm lang). Leg er 3 vellen lasagne naast elkaar op. Schik de helft van de pladijsfilets op de lasagne vellen en giet er 1/3 van de saus over. Strooi er wat geraspte parmezaan over en ga verder met nog een laagje lasagne, de rest van de groenten en opnieuw lasagne vellen. Verdeel er de rest van de visfilets en nogmaals 1/3 van de saus over. Strooi er opnieuw wat parmezaan over en leg er nog een laagje lasagnevellen op. Eindig met de resterende vissaus.

  7. Bestrooi tot slot nog met parmezaan en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Geef er een stukje brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Vet 37.6 g
Koolhydraat 54.3 g
Eiwit 44.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bass Pale Ale Wijn Duc de Lerme Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal