- Bewaar

- Bewaar
Lasagne van pladijs met fijne groentjes
Onze drankensuggesties
Bier Bass Pale Ale Wijn Duc de Lerme Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes 5 min. Kruid met peper en zout en leng aan met de groentebouillon en 1 dl lichte room. Meng er het kruidentuiltje onder en breng aan de kook. Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Maak intussen de saus: smelt 4 eetl. boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed om en laat even drogen op het vuur. Giet er de visbouillon bij en roer tot een gladde saus. Leng aan met de rest van de room en laat even doorkoken. Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en cayennepeper.
-
Schep de helft van de gestoofde groenten in een rechthoekige ovenschaal (± 30 cm lang). Leg er 3 vellen lasagne naast elkaar op. Schik de helft van de pladijsfilets op de lasagne vellen en giet er 1/3 van de saus over. Strooi er wat geraspte parmezaan over en ga verder met nog een laagje lasagne, de rest van de groenten en opnieuw lasagne vellen. Verdeel er de rest van de visfilets en nogmaals 1/3 van de saus over. Strooi er opnieuw wat parmezaan over en leg er nog een laagje lasagnevellen op. Eindig met de resterende vissaus.
-
Bestrooi tot slot nog met parmezaan en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Geef er een stukje brood bij.
Onze drankensuggesties
Bier Bass Pale Ale Wijn Duc de Lerme Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes 5 min. Kruid met peper en zout en leng aan met de groentebouillon en 1 dl lichte room. Meng er het kruidentuiltje onder en breng aan de kook. Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Maak intussen de saus: smelt 4 eetl. boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed om en laat even drogen op het vuur. Giet er de visbouillon bij en roer tot een gladde saus. Leng aan met de rest van de room en laat even doorkoken. Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en cayennepeper.
-
Schep de helft van de gestoofde groenten in een rechthoekige ovenschaal (± 30 cm lang). Leg er 3 vellen lasagne naast elkaar op. Schik de helft van de pladijsfilets op de lasagne vellen en giet er 1/3 van de saus over. Strooi er wat geraspte parmezaan over en ga verder met nog een laagje lasagne, de rest van de groenten en opnieuw lasagne vellen. Verdeel er de rest van de visfilets en nogmaals 1/3 van de saus over. Strooi er opnieuw wat parmezaan over en leg er nog een laagje lasagnevellen op. Eindig met de resterende vissaus.
-
Bestrooi tot slot nog met parmezaan en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Geef er een stukje brood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bass Pale Ale Wijn Duc de Lerme Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc