Lauwe focacciasalade met champignons en mozzarella
Lauwe focacciasalade met champignons en mozzarella

Lauwe focacciasalade met champignons en mozzarella

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 32.1 g
Suiker 6.6 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 19.9 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Scheur de oesterzwammen in repen.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de rode ui heel fijn.

  5. Snij de selder in dunne plakjes. Hou de selderblaadjes opzij.

  6. Hak de walnootpitten grof.

  7. Snij de focaccia in blokjes van 2 cm.

  8. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de blokjes focaccia over een bakplaat met bakpapier en zet 8 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons en de oesterzwammen 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Meng 2 eetl. olijfolie met de azijn, de rode ui, het pepertje en de plakjes selder. Kruid met peper en zout.

  14. Voeg de gebakken paddenstoelen toe en meng goed onder elkaar. Voeg daarna de rucola, de mozzarellabolletjes en de blokjes focaccia toe.

  15. Bestrooi met de walnootpitten en de blaadjes selder en serveer meteen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Scheur de oesterzwammen in repen.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de rode ui heel fijn.

  5. Snij de selder in dunne plakjes. Hou de selderblaadjes opzij.

  6. Hak de walnootpitten grof.

  7. Snij de focaccia in blokjes van 2 cm.

  8. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de blokjes focaccia over een bakplaat met bakpapier en zet 8 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons en de oesterzwammen 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Meng 2 eetl. olijfolie met de azijn, de rode ui, het pepertje en de plakjes selder. Kruid met peper en zout.

  14. Voeg de gebakken paddenstoelen toe en meng goed onder elkaar. Voeg daarna de rucola, de mozzarellabolletjes en de blokjes focaccia toe.

  15. Bestrooi met de walnootpitten en de blaadjes selder en serveer meteen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 32.1 g
Suiker 6.6 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 19.9 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Emiliana Adobe Reserva Chardonnay D.O. Valle de Casablanca Chili

Bekijk het recept digitaal