Lauwe gambasalade met appeltjes
Lauwe gambasalade met appeltjes

Lauwe gambasalade met appeltjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 32.1 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 13.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de gamba's 2 min. in heet water zodat u ze makkelijk kan pellen. Laat er de kop aan voor een mooie presentatie.

  3. Schil de appelen, snij in partjes en besprenkel met citroensap.

  4. Snipper het bieslook en de dille fijn (u hebt 4 à 5 eetl. bieslook nodig en 2 à 3 eetl. dille). Meng het bieslook met de zure room en kruid met peper en zout.

  5. Snij de ui in fijne ringen.

  6. Snij de komkommer in blokjes.

  7. Snij de champignons in plakjes en besprenkel met citroensap.

  8. Bereiding:
  9. Vooraf (10 min.)
  10. Verdeel over de borden: de jonge slascheuten, de champignons, de komkommer en de rode-uiringen. Besprenkel met de ciderazijn en een halve eetl. olijfolie. Schep een toefje kruidenroom in het midden. Dek de borden af met vershoudfolie en zet koel weg.

  11. Op het moment zelf (10 min.)
  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan of de wok en doe er de appelpartjes en de dennenpitten in. Bak al roerend gedurende 1 à 2 min., haal uit de pan en hou warm.

  13. Voeg nog 1 eetl. olijfolie toe en doe er de gamba's bij. Kruid met paprikapoeder, tijm, cayennepeper, peper en zout. Bak de gamba's gedurende een drietal min. langs beide zijden.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de appelpartjes met dennenpitten over de gekoelde borden. Strooi er de dille over en schik er de gamba's bovenop.

  16. Dien onmiddellijk op, eventueel met stokbrood of focaccia.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de gamba's 2 min. in heet water zodat u ze makkelijk kan pellen. Laat er de kop aan voor een mooie presentatie.

  3. Schil de appelen, snij in partjes en besprenkel met citroensap.

  4. Snipper het bieslook en de dille fijn (u hebt 4 à 5 eetl. bieslook nodig en 2 à 3 eetl. dille). Meng het bieslook met de zure room en kruid met peper en zout.

  5. Snij de ui in fijne ringen.

  6. Snij de komkommer in blokjes.

  7. Snij de champignons in plakjes en besprenkel met citroensap.

  8. Bereiding:
  9. Vooraf (10 min.)
  10. Verdeel over de borden: de jonge slascheuten, de champignons, de komkommer en de rode-uiringen. Besprenkel met de ciderazijn en een halve eetl. olijfolie. Schep een toefje kruidenroom in het midden. Dek de borden af met vershoudfolie en zet koel weg.

  11. Op het moment zelf (10 min.)
  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan of de wok en doe er de appelpartjes en de dennenpitten in. Bak al roerend gedurende 1 à 2 min., haal uit de pan en hou warm.

  13. Voeg nog 1 eetl. olijfolie toe en doe er de gamba's bij. Kruid met paprikapoeder, tijm, cayennepeper, peper en zout. Bak de gamba's gedurende een drietal min. langs beide zijden.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de appelpartjes met dennenpitten over de gekoelde borden. Strooi er de dille over en schik er de gamba's bovenop.

  16. Dien onmiddellijk op, eventueel met stokbrood of focaccia.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 32.1 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 13.5 g

Bekijk het recept digitaal