- Bewaar

- Bewaar
Lauwe gambasalade met appeltjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de gamba's 2 min. in heet water zodat u ze makkelijk kan pellen. Laat er de kop aan voor een mooie presentatie.
-
Schil de appelen, snij in partjes en besprenkel met citroensap.
-
Snipper het bieslook en de dille fijn (u hebt 4 à 5 eetl. bieslook nodig en 2 à 3 eetl. dille). Meng het bieslook met de zure room en kruid met peper en zout.
-
Snij de ui in fijne ringen.
-
Snij de komkommer in blokjes.
-
Snij de champignons in plakjes en besprenkel met citroensap.
-
Bereiding:
-
Vooraf (10 min.)
-
Verdeel over de borden: de jonge slascheuten, de champignons, de komkommer en de rode-uiringen. Besprenkel met de ciderazijn en een halve eetl. olijfolie. Schep een toefje kruidenroom in het midden. Dek de borden af met vershoudfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan of de wok en doe er de appelpartjes en de dennenpitten in. Bak al roerend gedurende 1 à 2 min., haal uit de pan en hou warm.
-
Voeg nog 1 eetl. olijfolie toe en doe er de gamba's bij. Kruid met paprikapoeder, tijm, cayennepeper, peper en zout. Bak de gamba's gedurende een drietal min. langs beide zijden.
-
Afwerking:
-
Verdeel de appelpartjes met dennenpitten over de gekoelde borden. Strooi er de dille over en schik er de gamba's bovenop.
-
Dien onmiddellijk op, eventueel met stokbrood of focaccia.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de gamba's 2 min. in heet water zodat u ze makkelijk kan pellen. Laat er de kop aan voor een mooie presentatie.
-
Schil de appelen, snij in partjes en besprenkel met citroensap.
-
Snipper het bieslook en de dille fijn (u hebt 4 à 5 eetl. bieslook nodig en 2 à 3 eetl. dille). Meng het bieslook met de zure room en kruid met peper en zout.
-
Snij de ui in fijne ringen.
-
Snij de komkommer in blokjes.
-
Snij de champignons in plakjes en besprenkel met citroensap.
-
Bereiding:
-
Vooraf (10 min.)
-
Verdeel over de borden: de jonge slascheuten, de champignons, de komkommer en de rode-uiringen. Besprenkel met de ciderazijn en een halve eetl. olijfolie. Schep een toefje kruidenroom in het midden. Dek de borden af met vershoudfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan of de wok en doe er de appelpartjes en de dennenpitten in. Bak al roerend gedurende 1 à 2 min., haal uit de pan en hou warm.
-
Voeg nog 1 eetl. olijfolie toe en doe er de gamba's bij. Kruid met paprikapoeder, tijm, cayennepeper, peper en zout. Bak de gamba's gedurende een drietal min. langs beide zijden.
-
Afwerking:
-
Verdeel de appelpartjes met dennenpitten over de gekoelde borden. Strooi er de dille over en schik er de gamba's bovenop.
-
Dien onmiddellijk op, eventueel met stokbrood of focaccia.