Lauwwarme salade van geroosterde bloemkool met schapenkaas
Lauwwarme salade van geroosterde bloemkool met schapenkaas

Lauwwarme salade van geroosterde bloemkool met schapenkaas

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 13.4 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 17.1 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 bij 2 cm.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de bloemkool en de zoete aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de komijn, zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 min. verder roosteren.

  10. Snipper intussen de koriander en de platte peterselie fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes. Snij de rode uien in hele fijne ringen.

  11. Maak een dressing: pers de limoen en meng 2 eetl. olijfolie met het sap. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Doe de geroosterde groenten in een schaal en meng er de dressing onder, samen met de koriander, de platte peterselie, de paprika en de rode uien.

  13. Verkruimel er de schapenkaas over.

Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over de aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 75 g zoete aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g bloemkool in stukjes. 2 Kook 20 min. in ongezouten water. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 bij 2 cm.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de bloemkool en de zoete aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de komijn, zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 min. verder roosteren.

  10. Snipper intussen de koriander en de platte peterselie fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes. Snij de rode uien in hele fijne ringen.

  11. Maak een dressing: pers de limoen en meng 2 eetl. olijfolie met het sap. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Doe de geroosterde groenten in een schaal en meng er de dressing onder, samen met de koriander, de platte peterselie, de paprika en de rode uien.

  13. Verkruimel er de schapenkaas over.

Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over de aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 75 g zoete aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g bloemkool in stukjes. 2 Kook 20 min. in ongezouten water. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 13.4 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 17.1 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Sterk blond bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet

Bekijk het recept digitaal