- Bewaar

- Bewaar
Lengfilet met gegratineerde groenekool en mosterdpuree
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de lengfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de groenekool in fijne reepjes. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper intussen de sjalotten fijn.
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Mix 150 g gekookte groenekool fijn met de helft van de fijngesnipperde sjalotten en de gebakken spekblokjes. Kruid met nootmuskaat en peper.
-
Schik de visfilets in een ovenschaal en verdeel er de gemixte groenekool over. Verdeel 1 koffiel. boter over elke visfilet.
-
Giet de visbouillon in de ovenschaal en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
-
Kook ondertussen de aardappelen 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de mosterd en 1 eetl. boter.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de rest van de fijngesnipperde sjalotten. Voeg de rest van de groenekool toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een bedje van groenekool en leg er een stukje vis op. Geef er wat mosterdpuree bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappelen en snij in blokjes. Snij 100 g groenekool in fijne reepjes. 2 Kook de aardappelen en de groenekool 20 min. in een bodempje water. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 40 g oppervlakkig ontdooide lengfilet gaar. Kruid met wat peper en trek de vis in stukjes met een vork. 4 Snij de aardappelen en de groenekool eventueel fijn. Voeg de vis toe.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de lengfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de groenekool in fijne reepjes. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper intussen de sjalotten fijn.
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Mix 150 g gekookte groenekool fijn met de helft van de fijngesnipperde sjalotten en de gebakken spekblokjes. Kruid met nootmuskaat en peper.
-
Schik de visfilets in een ovenschaal en verdeel er de gemixte groenekool over. Verdeel 1 koffiel. boter over elke visfilet.
-
Giet de visbouillon in de ovenschaal en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
-
Kook ondertussen de aardappelen 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de mosterd en 1 eetl. boter.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de rest van de fijngesnipperde sjalotten. Voeg de rest van de groenekool toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een bedje van groenekool en leg er een stukje vis op. Geef er wat mosterdpuree bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappelen en snij in blokjes. Snij 100 g groenekool in fijne reepjes. 2 Kook de aardappelen en de groenekool 20 min. in een bodempje water. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 40 g oppervlakkig ontdooide lengfilet gaar. Kruid met wat peper en trek de vis in stukjes met een vork. 4 Snij de aardappelen en de groenekool eventueel fijn. Voeg de vis toe.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije