Lentefocaccia met asperges en erwten
Lentefocaccia met asperges en erwten

Lentefocaccia met asperges en erwten

2 u. 40 min.
Bijgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2095 kcal
Vet 49.9 g
Koolhydraat 342.5 g
Eiwit 64.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm 1 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.

  4. Rasp de citroenschil.

  5. Hak de knoflookteentjes heel fijn.

  6. Bereiding:
  7. Maak het deeg: meng de bloem met 1 koffiel. zout en zwarte peper in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe er het gistmengsel, de helft van de olijfolie, de dragon, de dille, het fijngehakte knoflook en de citroenzeste in. Meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.

  8. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  9. Maak intussen de vulling: snij eerst de aspergepunten in stukjes van 2 cm.

  10. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de aspergestukjes en de diepgevroren erwten toe. Voeg 2 eetl. water toe en kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. stoven op een zacht vuurtje.

  11. Snipper intussen de lente-uitjes fijn en scheur de blaadjes basilicum.

  12. Kneed het gerezen deeg nog even op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.

  13. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  14. Verdeel de gestoofde groenten, de fijngesnipperde lente-uitjes en het gescheurde basilicum over 1 helft van het deeg en vouw dicht.

  15. Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Haal de focaccia uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm 1 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.

  4. Rasp de citroenschil.

  5. Hak de knoflookteentjes heel fijn.

  6. Bereiding:
  7. Maak het deeg: meng de bloem met 1 koffiel. zout en zwarte peper in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe er het gistmengsel, de helft van de olijfolie, de dragon, de dille, het fijngehakte knoflook en de citroenzeste in. Meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.

  8. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  9. Maak intussen de vulling: snij eerst de aspergepunten in stukjes van 2 cm.

  10. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de aspergestukjes en de diepgevroren erwten toe. Voeg 2 eetl. water toe en kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. stoven op een zacht vuurtje.

  11. Snipper intussen de lente-uitjes fijn en scheur de blaadjes basilicum.

  12. Kneed het gerezen deeg nog even op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.

  13. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  14. Verdeel de gestoofde groenten, de fijngesnipperde lente-uitjes en het gescheurde basilicum over 1 helft van het deeg en vouw dicht.

  15. Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Haal de focaccia uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2095 kcal
Vet 49.9 g
Koolhydraat 342.5 g
Eiwit 64.5 g

Bekijk het recept digitaal