Lentegroentjes in bladerdeeg
Lentegroentjes in bladerdeeg

Lentegroentjes in bladerdeeg

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 7.1 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 9.6 g
Suiker 1.7 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 3 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien. Rol het lichtjes uit met een deegrol.

  4. Laat een klein stukje van het groen aan de wortelen. Snij de wortelen in de lengte in 2.

  5. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.

  6. Klop het ei los met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de wortelen en de aspergepunten 2 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Snij elk plakje bladerdeeg in de lengte in 4.

  11. Besmeer de reepjes bladerdeeg met tapenade en leg er een wortelstaafje en 2 aspergepunten dwars op. Rol het bladerdeeg als een spiraal rond de groentestaafjes.

  12. Schik de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte ei. Bestrooi met de maanzaadjes en zet ± 20 min. In de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien. Rol het lichtjes uit met een deegrol.

  4. Laat een klein stukje van het groen aan de wortelen. Snij de wortelen in de lengte in 2.

  5. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.

  6. Klop het ei los met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de wortelen en de aspergepunten 2 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Snij elk plakje bladerdeeg in de lengte in 4.

  11. Besmeer de reepjes bladerdeeg met tapenade en leg er een wortelstaafje en 2 aspergepunten dwars op. Rol het bladerdeeg als een spiraal rond de groentestaafjes.

  12. Schik de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte ei. Bestrooi met de maanzaadjes en zet ± 20 min. In de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 7.1 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 9.6 g
Suiker 1.7 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 3 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal