Lentequiche met asperges
Lentequiche met asperges

Lentequiche met asperges

1 u.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kcal
Energie 1360 kj
Vet 17.2 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 20.8 g
Suiker 4.3 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 20.5 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun onder de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af.

  4. Kook de asperges en de diepgevroren erwtjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en snij de asperges in kleine stukjes. Hou de aspergepunten (± 5 cm lang) opzij.

  5. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele gaatjes in met een vork.

  6. Verdeel de aspergestukjes en erwten over de taartvorm. Snij de ham in reepjes en verdeel over de groenten.

  7. Klop de eieren los met de cottagecheese. Snipper het bieslook fijn en voeg toe aan het eiermengsel. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Giet het eiermengsel in de taartvorm en schik er de aspergepunten in een cirkel bovenop.

  9. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Controleer met een mes of de quiche gaar is: prik in het midden van de quiche, het mes moet er droog uitkomen.

  10. Laat de quiche 5 à 10 min. rusten en snij in punten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun onder de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af.

  4. Kook de asperges en de diepgevroren erwtjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en snij de asperges in kleine stukjes. Hou de aspergepunten (± 5 cm lang) opzij.

  5. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele gaatjes in met een vork.

  6. Verdeel de aspergestukjes en erwten over de taartvorm. Snij de ham in reepjes en verdeel over de groenten.

  7. Klop de eieren los met de cottagecheese. Snipper het bieslook fijn en voeg toe aan het eiermengsel. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Giet het eiermengsel in de taartvorm en schik er de aspergepunten in een cirkel bovenop.

  9. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Controleer met een mes of de quiche gaar is: prik in het midden van de quiche, het mes moet er droog uitkomen.

  10. Laat de quiche 5 à 10 min. rusten en snij in punten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kcal
Energie 1360 kj
Vet 17.2 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 20.8 g
Suiker 4.3 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 20.5 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Michel Torino Torrontes Argentinië Argentijnse witte wijn van de plaatselijk heel populaire torrontesdruif. Bijzonder aromatische wijn: groene appel, citrus en rozen. Fijne en frisse smaak vol exotische toetsen.

Bekijk het recept digitaal