- Bewaar

- Bewaar
Lentequiche met asperges
Onze drankensuggesties
Wijn Michel Torino Torrontes Argentinië Argentijnse witte wijn van de plaatselijk heel populaire torrontesdruif. Bijzonder aromatische wijn: groene appel, citrus en rozen. Fijne en frisse smaak vol exotische toetsen.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun onder de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af.
-
Kook de asperges en de diepgevroren erwtjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en snij de asperges in kleine stukjes. Hou de aspergepunten (± 5 cm lang) opzij.
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele gaatjes in met een vork.
-
Verdeel de aspergestukjes en erwten over de taartvorm. Snij de ham in reepjes en verdeel over de groenten.
-
Klop de eieren los met de cottagecheese. Snipper het bieslook fijn en voeg toe aan het eiermengsel. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet het eiermengsel in de taartvorm en schik er de aspergepunten in een cirkel bovenop.
-
Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Controleer met een mes of de quiche gaar is: prik in het midden van de quiche, het mes moet er droog uitkomen.
-
Laat de quiche 5 à 10 min. rusten en snij in punten.
Onze drankensuggesties
Wijn Michel Torino Torrontes Argentinië Argentijnse witte wijn van de plaatselijk heel populaire torrontesdruif. Bijzonder aromatische wijn: groene appel, citrus en rozen. Fijne en frisse smaak vol exotische toetsen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun onder de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af.
-
Kook de asperges en de diepgevroren erwtjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en snij de asperges in kleine stukjes. Hou de aspergepunten (± 5 cm lang) opzij.
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele gaatjes in met een vork.
-
Verdeel de aspergestukjes en erwten over de taartvorm. Snij de ham in reepjes en verdeel over de groenten.
-
Klop de eieren los met de cottagecheese. Snipper het bieslook fijn en voeg toe aan het eiermengsel. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet het eiermengsel in de taartvorm en schik er de aspergepunten in een cirkel bovenop.
-
Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Controleer met een mes of de quiche gaar is: prik in het midden van de quiche, het mes moet er droog uitkomen.
-
Laat de quiche 5 à 10 min. rusten en snij in punten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Michel Torino Torrontes Argentinië Argentijnse witte wijn van de plaatselijk heel populaire torrontesdruif. Bijzonder aromatische wijn: groene appel, citrus en rozen. Fijne en frisse smaak vol exotische toetsen.