Lentetaart met groene groenten en Ganda-ham
Lentetaart met groene groenten en Ganda-ham

Lentetaart met groene groenten en Ganda-ham

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 6.7 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 24 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de broccolini in de lengte in 2.

  4. Schil de groene asperges van het midden naar de voet. Snij in fijne slierten met een dunschiller.

  5. Snij de rode ui in fijne ringen.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. (15 min. + 25 min. in de oven)

  9. Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar op een bakplaat en laat ze 2 cm overlappen. Bestrijk met olijfolie. Leg er opnieuw 2 vellen bovenop en bestrijk met olijfolie. Herhaal tot alle vellen op zijn. De laatste vellen hoef je niet in te strijken met olijfolie.

  10. Verdeel de cottage cheese over het filodeeg tot op 2 cm van de rand. Kruid met peper en zout en verdeel er de uiringen over.

  11. Verdeel er de erwten, de broccolini, de courgetteslierten en de aspergelinten over.

  12. Maak roosjes van de ham en leg op de taart.

  13. Bestrijk de randen van het filodeeg met de rest van de olijfolie en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de broccolini in de lengte in 2.

  4. Schil de groene asperges van het midden naar de voet. Snij in fijne slierten met een dunschiller.

  5. Snij de rode ui in fijne ringen.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. (15 min. + 25 min. in de oven)

  9. Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar op een bakplaat en laat ze 2 cm overlappen. Bestrijk met olijfolie. Leg er opnieuw 2 vellen bovenop en bestrijk met olijfolie. Herhaal tot alle vellen op zijn. De laatste vellen hoef je niet in te strijken met olijfolie.

  10. Verdeel de cottage cheese over het filodeeg tot op 2 cm van de rand. Kruid met peper en zout en verdeel er de uiringen over.

  11. Verdeel er de erwten, de broccolini, de courgetteslierten en de aspergelinten over.

  12. Maak roosjes van de ham en leg op de taart.

  13. Bestrijk de randen van het filodeeg met de rest van de olijfolie en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 6.7 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 24 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre Blond Blond abdijbier Wijn Haut-Poitou A.O.P. `Koââ' Sauvignon Blanc

Bekijk het recept digitaal