Licht gegratineerde zalmsteaks met mascarpone
Licht gegratineerde zalmsteaks met mascarpone

Licht gegratineerde zalmsteaks met mascarpone

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 57.9 g
Koolhydraat 19.2 g
Eiwit 36.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het wit van de prei in ringen van ± 0,5 cm. Laat 1 eetl. boter smelten in een brede kookpan en doe er de preiringen in. Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuur stoven.

  3. Schik dan de diepgevroren zalmsteaks op de prei, kruid met peper en zout en giet er het citroensap bij. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 min. zachtjes garen.

  4. Klop intussen de mascarpone met het ei en 1 dl melk tot een gladde mengeling.

  5. Neem de zalmsteaks uit de pan en doe 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei. Roer goed om en laat even warmen.

  6. Giet de prei in een brede, diepe ovenschaal. Schik er de zalmsteaks op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over. Laat lichtjes kleuren onder de grill.

  7. Afwerking:
  8. Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of tagliatelle.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het wit van de prei in ringen van ± 0,5 cm. Laat 1 eetl. boter smelten in een brede kookpan en doe er de preiringen in. Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuur stoven.

  3. Schik dan de diepgevroren zalmsteaks op de prei, kruid met peper en zout en giet er het citroensap bij. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 min. zachtjes garen.

  4. Klop intussen de mascarpone met het ei en 1 dl melk tot een gladde mengeling.

  5. Neem de zalmsteaks uit de pan en doe 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei. Roer goed om en laat even warmen.

  6. Giet de prei in een brede, diepe ovenschaal. Schik er de zalmsteaks op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over. Laat lichtjes kleuren onder de grill.

  7. Afwerking:
  8. Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 57.9 g
Koolhydraat 19.2 g
Eiwit 36.7 g

Bekijk het recept digitaal