Limoncello van Ippazio

Limoncello van Ippazio

2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. weken vooraf (10 min. + 2 weken rust)

  3. Wrijf de citroenen goed schoon onder koud water en verwijder de schil met een dunschiller. Schil alleen het geel en niet het wit, want dat smaakt bitter.

  4. Doe de citroenzeste in een bokaal of fles en giet er de alcohol over. Zet 2 weken op een koele droge plaats.

  5. Bereiding:
  6. Op het moment zelf
  7. Doe de suiker en 1,2 L water in een kookpot en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  8. Giet de citroenalcohol bij de afgekoelde siroop en meng goed.

  9. Giet het mengsel door een zeef in een grote kom. Intussen heeft de limoncello een alcoholpercentage van 40°.

  10. Giet de limoncello in flessen.

  11. Zet de limoncello voor het serveren 2 u. in de diepvries.

Tip

Zet ook de glaasjes even in de diepvries net voor het serveren, want limoncello smaakt het best wanneer het goed gekoeld is.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. weken vooraf (10 min. + 2 weken rust)

  3. Wrijf de citroenen goed schoon onder koud water en verwijder de schil met een dunschiller. Schil alleen het geel en niet het wit, want dat smaakt bitter.

  4. Doe de citroenzeste in een bokaal of fles en giet er de alcohol over. Zet 2 weken op een koele droge plaats.

  5. Bereiding:
  6. Op het moment zelf
  7. Doe de suiker en 1,2 L water in een kookpot en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  8. Giet de citroenalcohol bij de afgekoelde siroop en meng goed.

  9. Giet het mengsel door een zeef in een grote kom. Intussen heeft de limoncello een alcoholpercentage van 40°.

  10. Giet de limoncello in flessen.

  11. Zet de limoncello voor het serveren 2 u. in de diepvries.

Tip

Zet ook de glaasjes even in de diepvries net voor het serveren, want limoncello smaakt het best wanneer het goed gekoeld is.

Bekijk het recept digitaal