- Bewaar
- Bewaar
Limoncello van Ippazio
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
weken vooraf (10 min. + 2 weken rust)
-
Wrijf de citroenen goed schoon onder koud water en verwijder de schil met een dunschiller. Schil alleen het geel en niet het wit, want dat smaakt bitter.
-
Doe de citroenzeste in een bokaal of fles en giet er de alcohol over. Zet 2 weken op een koele droge plaats.
-
Bereiding:
-
Op het moment zelf
-
Doe de suiker en 1,2 L water in een kookpot en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Giet de citroenalcohol bij de afgekoelde siroop en meng goed.
-
Giet het mengsel door een zeef in een grote kom. Intussen heeft de limoncello een alcoholpercentage van 40°.
-
Giet de limoncello in flessen.
-
Zet de limoncello voor het serveren 2 u. in de diepvries.
Zet ook de glaasjes even in de diepvries net voor het serveren, want limoncello smaakt het best wanneer het goed gekoeld is.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
weken vooraf (10 min. + 2 weken rust)
-
Wrijf de citroenen goed schoon onder koud water en verwijder de schil met een dunschiller. Schil alleen het geel en niet het wit, want dat smaakt bitter.
-
Doe de citroenzeste in een bokaal of fles en giet er de alcohol over. Zet 2 weken op een koele droge plaats.
-
Bereiding:
-
Op het moment zelf
-
Doe de suiker en 1,2 L water in een kookpot en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Giet de citroenalcohol bij de afgekoelde siroop en meng goed.
-
Giet het mengsel door een zeef in een grote kom. Intussen heeft de limoncello een alcoholpercentage van 40°.
-
Giet de limoncello in flessen.
-
Zet de limoncello voor het serveren 2 u. in de diepvries.
Zet ook de glaasjes even in de diepvries net voor het serveren, want limoncello smaakt het best wanneer het goed gekoeld is.