Linguine met tonijn, tomatensalsa en artisjokharten
Linguine met tonijn, tomatensalsa en artisjokharten

Linguine met tonijn, tomatensalsa en artisjokharten

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 88.8 g
Eiwit 24.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de artisjokharten in stukjes.

  3. Verdeel de uitgelekte tonijn met een vork in stukjes.

  4. Plet de ongepelde teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Doe de artisjokharten en de geplette knoflookteentjes in een ovenschaal. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Neem de ovenschaal uit de oven en duw de pulp uit de teentjes knoflook. Meng ze onder de stukjes artisjok.

  9. Voeg de kerstomatensalsa toe aan de ovenschaal, meng en zet nog 10 min. in de oven.

  10. Kook intussen de linguine beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Neem de ovenschaal uit de oven en meng er de tonijn en de pasta onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de artisjokharten in stukjes.

  3. Verdeel de uitgelekte tonijn met een vork in stukjes.

  4. Plet de ongepelde teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Doe de artisjokharten en de geplette knoflookteentjes in een ovenschaal. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Neem de ovenschaal uit de oven en duw de pulp uit de teentjes knoflook. Meng ze onder de stukjes artisjok.

  9. Voeg de kerstomatensalsa toe aan de ovenschaal, meng en zet nog 10 min. in de oven.

  10. Kook intussen de linguine beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Neem de ovenschaal uit de oven en meng er de tonijn en de pasta onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 88.8 g
Eiwit 24.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal