Linguine met venkel en romig limoensausje
Linguine met venkel en romig limoensausje

Linguine met venkel en romig limoensausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 711 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 76.8 g
Eiwit 24.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Hou het groen apart voor de afwerking.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Rasp de limoenschil en pers 1 limoenhelft.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkel 10 min. met het limoensap.

  10. Smelt 35 g boter in een steelpan en stoof de lente-uitjes. Voeg de Italiaanse kruidenmix, de lichte room, de helft van de limoenzeste, zwarte peper en zout toe. Laat enkele minuten sudderen.

  11. Meng de pasta met de roomsaus en de helft van de parmezaan.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en schep er de venkel over.

  14. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de limoenzeste en werk af met het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Hou het groen apart voor de afwerking.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Rasp de limoenschil en pers 1 limoenhelft.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkel 10 min. met het limoensap.

  10. Smelt 35 g boter in een steelpan en stoof de lente-uitjes. Voeg de Italiaanse kruidenmix, de lichte room, de helft van de limoenzeste, zwarte peper en zout toe. Laat enkele minuten sudderen.

  11. Meng de pasta met de roomsaus en de helft van de parmezaan.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en schep er de venkel over.

  14. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de limoenzeste en werk af met het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 711 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 76.8 g
Eiwit 24.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Chouffe Sterk blond bier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije

Bekijk het recept digitaal