Loempia `maison' met tomatendip
Loempia `maison' met tomatendip

Loempia `maison' met tomatendip

25 min.
Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Hak de koriander fijn.

  4. Snij de jonge uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snij de tomaten in kleine stukjes.

  6. Pers 1/2 limoen en vang het sap op.

  7. Klop het ei los.

  8. Bereiding:
  9. Bereid de dipsaus: meng de tomatenstukjes, de loempiasaus, het sap van 1/2 limoen, peper, zout en wat suiker als u graag een zoetzure saus hebt. Voeg de koriander en de jonge uitjes toe.

  10. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de groentereepjes gedurende 5 min. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Meng de hamreepjes en de sojasaus door de afgekoelde groentereepjes.

  11. Verdeel de vulling in het midden van de onderste helft van een vel brickdeeg en plooi de 2 zijkanten naar de binnenkant en het onderste deel over de vulling. Vouw alles dicht tot een mooi pakje en plak dicht met wat losgeklopt ei.

  12. Frituur de loempia's op 175 °C gedurende 3 à 4 min. Leg ze eerst met de naad naar beneden. Als ze boven zweven en onderaan mooi bruin zien, draait u ze voorzichtig om. Laat verder bakken tot de bovenkant ook goudkleurig is.

  13. Haal uit de frituurpan en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met het dipsausje en rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Hak de koriander fijn.

  4. Snij de jonge uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snij de tomaten in kleine stukjes.

  6. Pers 1/2 limoen en vang het sap op.

  7. Klop het ei los.

  8. Bereiding:
  9. Bereid de dipsaus: meng de tomatenstukjes, de loempiasaus, het sap van 1/2 limoen, peper, zout en wat suiker als u graag een zoetzure saus hebt. Voeg de koriander en de jonge uitjes toe.

  10. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de groentereepjes gedurende 5 min. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Meng de hamreepjes en de sojasaus door de afgekoelde groentereepjes.

  11. Verdeel de vulling in het midden van de onderste helft van een vel brickdeeg en plooi de 2 zijkanten naar de binnenkant en het onderste deel over de vulling. Vouw alles dicht tot een mooi pakje en plak dicht met wat losgeklopt ei.

  12. Frituur de loempia's op 175 °C gedurende 3 à 4 min. Leg ze eerst met de naad naar beneden. Als ze boven zweven en onderaan mooi bruin zien, draait u ze voorzichtig om. Laat verder bakken tot de bovenkant ook goudkleurig is.

  13. Haal uit de frituurpan en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met het dipsausje en rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monte Palma D.O. Rueda Spanje Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers wit fruit en een sappige, aangenaam frisse smaak. Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon In de wijngaard van Roussillon, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, ligt de geboortegrond van deze droge en fruitige rosé met lichtkruidige toetsen.

Bekijk het recept digitaal