Loempia's met Thaise groenten en fris noedelslaatje
Loempia's met Thaise groenten en fris noedelslaatje

Loempia's met Thaise groenten en fris noedelslaatje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 73.4 g
Suiker 14.3 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 11.5 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 15 à 20 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verhit de olijfolie in een wok en bak de stoofgroenten 5 min. Kruid met peper en zout.

  3. Vul intussen een kom met water en doe er de sojasaus in. Dompel er de rijstvellen kort in.

  4. Verdeel de gewokte groenten over de vellen rijstpapier en rol strak op tot loempia’s. Leg naast elkaar op een bakplaat en bestrijk met de olijfolie. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij de ijsbergsla in reepjes. Snij de radijzen in fijne schijfjes en meng onder de sla.

  6. Pers de limoen. Meng met het sesamzaad, de pindakaas, de honing, de olijfolie en de sojasaus. Kruid met peper en zout.

  7. Kook de woknoedels 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en meng onder de salade. Overgiet met de vinaigrette en serveer met de loempia’s.

Tip
Vind je radijzen te pittig?

Zonder schil smaken ze veel zachter.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 15 à 20 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verhit de olijfolie in een wok en bak de stoofgroenten 5 min. Kruid met peper en zout.

  3. Vul intussen een kom met water en doe er de sojasaus in. Dompel er de rijstvellen kort in.

  4. Verdeel de gewokte groenten over de vellen rijstpapier en rol strak op tot loempia’s. Leg naast elkaar op een bakplaat en bestrijk met de olijfolie. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij de ijsbergsla in reepjes. Snij de radijzen in fijne schijfjes en meng onder de sla.

  6. Pers de limoen. Meng met het sesamzaad, de pindakaas, de honing, de olijfolie en de sojasaus. Kruid met peper en zout.

  7. Kook de woknoedels 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en meng onder de salade. Overgiet met de vinaigrette en serveer met de loempia’s.

Tip
Vind je radijzen te pittig?

Zonder schil smaken ze veel zachter.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 73.4 g
Suiker 14.3 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 11.5 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Calmel & Joseph ‘Amstramgram’ Viognier I.G.P. Pays d’Oc Bier Cuvée des Trolls Cuvée Spéciale Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal