- Bewaar

- Bewaar
Lomfilet met groentjes in kruidenroom
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Alibi - Vinho Regional Alentejano - Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de lomfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Snij de citroen in 8 gelijke schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bestrijk een ovenschaal met de boter en schik er de diepgevroren groenteblokjes in. Kruid met peper en zout.
-
Leg de lomfilets op de groenteblokjes en kruid met peper en zout. Verdeel er de schijfjes citroen over.
-
Klop de eidooier los met een vork en meng er de room en de visfond onder. Roer er de fijngesnipperde kruiden onder en giet over de groenteblokjes.
-
Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. De gaartijd kan verschillen naargelang van de dikte van de stukken vis.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen, puree of kroketten.
Gebruik gerust verse groenten. Snipper bv. 1 sjalot fi jn. Snij 2 wortelen en 1 stengel prei in blokjes van 1/2 cm. Snij 4 stengels selder in blokjes van 1/2 cm. Voeg alles toe aan de ingevette ovenschaal. De gaartijd blijft dezelfde.
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Alibi - Vinho Regional Alentejano - Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de lomfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Snij de citroen in 8 gelijke schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bestrijk een ovenschaal met de boter en schik er de diepgevroren groenteblokjes in. Kruid met peper en zout.
-
Leg de lomfilets op de groenteblokjes en kruid met peper en zout. Verdeel er de schijfjes citroen over.
-
Klop de eidooier los met een vork en meng er de room en de visfond onder. Roer er de fijngesnipperde kruiden onder en giet over de groenteblokjes.
-
Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. De gaartijd kan verschillen naargelang van de dikte van de stukken vis.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen, puree of kroketten.
Gebruik gerust verse groenten. Snipper bv. 1 sjalot fi jn. Snij 2 wortelen en 1 stengel prei in blokjes van 1/2 cm. Snij 4 stengels selder in blokjes van 1/2 cm. Voeg alles toe aan de ingevette ovenschaal. De gaartijd blijft dezelfde.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Alibi - Vinho Regional Alentejano - Portugal