Lomfilet met groentjes in kruidenroom
Lomfilet met groentjes in kruidenroom

Lomfilet met groentjes in kruidenroom

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 310 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 11.8 g
Eiwit 32.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de lomfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  5. Snij de citroen in 8 gelijke schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bestrijk een ovenschaal met de boter en schik er de diepgevroren groenteblokjes in. Kruid met peper en zout.

  9. Leg de lomfilets op de groenteblokjes en kruid met peper en zout. Verdeel er de schijfjes citroen over.

  10. Klop de eidooier los met een vork en meng er de room en de visfond onder. Roer er de fijngesnipperde kruiden onder en giet over de groenteblokjes.

  11. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. De gaartijd kan verschillen naargelang van de dikte van de stukken vis.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met gekookte aardappelen, puree of kroketten.

Tip

Gebruik gerust verse groenten. Snipper bv. 1 sjalot fi jn. Snij 2 wortelen en 1 stengel prei in blokjes van 1/2 cm. Snij 4 stengels selder in blokjes van 1/2 cm. Voeg alles toe aan de ingevette ovenschaal. De gaartijd blijft dezelfde.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de lomfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  5. Snij de citroen in 8 gelijke schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bestrijk een ovenschaal met de boter en schik er de diepgevroren groenteblokjes in. Kruid met peper en zout.

  9. Leg de lomfilets op de groenteblokjes en kruid met peper en zout. Verdeel er de schijfjes citroen over.

  10. Klop de eidooier los met een vork en meng er de room en de visfond onder. Roer er de fijngesnipperde kruiden onder en giet over de groenteblokjes.

  11. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. De gaartijd kan verschillen naargelang van de dikte van de stukken vis.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met gekookte aardappelen, puree of kroketten.

Tip

Gebruik gerust verse groenten. Snipper bv. 1 sjalot fi jn. Snij 2 wortelen en 1 stengel prei in blokjes van 1/2 cm. Snij 4 stengels selder in blokjes van 1/2 cm. Voeg alles toe aan de ingevette ovenschaal. De gaartijd blijft dezelfde.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 310 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 11.8 g
Eiwit 32.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Alibi - Vinho Regional Alentejano - Portugal

Bekijk het recept digitaal