Lutjes lasagne

Lutjes lasagne

Hoofdgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1443 kcal
Vet 90.2 g
Verzadigd vet 45.8 g
Koolhydraat 51.4 g
Suiker 12.7 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 104.6 g
Zout 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Rasp 200 g parmezaan. Hak de rest samen met de jonge gouda, de gepelde eieren en de mozzarella grof en meng onder de hampreepjes en de geraspte emmentaler.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200° C.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien, het knoflook en het spek 5 min. op een hoog vuur.

  9. Voeg het gehakt toe. Maak los met een vork en roerbak ± 10 min.

  10. Overgiet met de tomatenstukjes en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 15 à 20 min. sudderen.

  11. Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Bedek met een laag lasagnevellen en dan met een laag van het kaasmengsel. Herhaal die stappen tot de ovenschaal gevuld is (eindig met tomatensaus). Bestrooi met de rest van de parmezaan en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Rasp 200 g parmezaan. Hak de rest samen met de jonge gouda, de gepelde eieren en de mozzarella grof en meng onder de hampreepjes en de geraspte emmentaler.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200° C.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien, het knoflook en het spek 5 min. op een hoog vuur.

  9. Voeg het gehakt toe. Maak los met een vork en roerbak ± 10 min.

  10. Overgiet met de tomatenstukjes en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 15 à 20 min. sudderen.

  11. Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Bedek met een laag lasagnevellen en dan met een laag van het kaasmengsel. Herhaal die stappen tot de ovenschaal gevuld is (eindig met tomatensaus). Bestrooi met de rest van de parmezaan en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1443 kcal
Vet 90.2 g
Verzadigd vet 45.8 g
Koolhydraat 51.4 g
Suiker 12.7 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 104.6 g
Zout 7.3 g

Bekijk het recept digitaal