Mac & cheese met tonijn, prei en champignons
Mac & cheese met tonijn, prei en champignons

Mac & cheese met tonijn, prei en champignons

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 36.6 g
Koolhydraat 47.2 g
Eiwit 37 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig.

  6. Voeg de diepgevroren prei en de champignonschijfjes toe. Stoof al roerend gedurende ± 35 min. op een zacht vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe.

  7. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen. Voeg geleidelijk aan de koude melk toe en blijf stevig roeren met een klopper om klontertjes te vermijden.

  8. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat de saus op een matig vuur zachtjes dik worden. Roer er de kaas onder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water in een voldoende grote kookpot. (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe de uitgelekte tonijn bij de prei en champignons en roer onder de saus. Voeg de pasta toe en roer alles goed onder elkaar.

  11. Afwerking:
  12. Schep onmiddellijk in kommetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig.

  6. Voeg de diepgevroren prei en de champignonschijfjes toe. Stoof al roerend gedurende ± 35 min. op een zacht vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe.

  7. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen. Voeg geleidelijk aan de koude melk toe en blijf stevig roeren met een klopper om klontertjes te vermijden.

  8. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat de saus op een matig vuur zachtjes dik worden. Roer er de kaas onder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water in een voldoende grote kookpot. (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe de uitgelekte tonijn bij de prei en champignons en roer onder de saus. Voeg de pasta toe en roer alles goed onder elkaar.

  11. Afwerking:
  12. Schep onmiddellijk in kommetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 36.6 g
Koolhydraat 47.2 g
Eiwit 37 g

Bekijk het recept digitaal