- Bewaar

- Bewaar
Macaroni met ham, kaas en bloemkool
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de bloemkool in roosjes en kook 15 min. beetgaar in lichtgezouten water (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).
-
Kook ondertussen de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Leng beetje bij beetje en al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Roer er daarna 50 g geraspte kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Roer de macaroni, de bloemkool en de hamreepjes onder de kaassaus. Giet in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas over. Zet enkele min. onder de ovengrill.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de bloemkool in roosjes en kook 15 min. beetgaar in lichtgezouten water (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).
-
Kook ondertussen de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Leng beetje bij beetje en al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Roer er daarna 50 g geraspte kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Roer de macaroni, de bloemkool en de hamreepjes onder de kaassaus. Giet in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas over. Zet enkele min. onder de ovengrill.