Macaroni met ham, kaas en bloemkool
Macaroni met ham, kaas en bloemkool

Macaroni met ham, kaas en bloemkool

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 65.5 g
Eiwit 35.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de bloemkool in roosjes en kook 15 min. beetgaar in lichtgezouten water (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).

  3. Kook ondertussen de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  4. Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Leng beetje bij beetje en al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Roer er daarna 50 g geraspte kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Roer de macaroni, de bloemkool en de hamreepjes onder de kaassaus. Giet in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas over. Zet enkele min. onder de ovengrill.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de bloemkool in roosjes en kook 15 min. beetgaar in lichtgezouten water (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).

  3. Kook ondertussen de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  4. Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Leng beetje bij beetje en al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Roer er daarna 50 g geraspte kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Roer de macaroni, de bloemkool en de hamreepjes onder de kaassaus. Giet in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas over. Zet enkele min. onder de ovengrill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 65.5 g
Eiwit 35.5 g

Bekijk het recept digitaal