Madeleines met amandel
Madeleines met amandel

Madeleines met amandel

Tussendoortje
14 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kcal
Vet 8.3 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eieren met de suiker op tot een luchtige massa.

  6. Voeg het amandelpoeder, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. Meng goed en laat het deeg 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  7. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  8. Verdeel het deeg ondertussen over een bakvorm voor madeleines. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan met de madeleines zoveel variëren als u zelf wil: doe bij het deeg bv. stukjes chocolade, gehakte hazelnoten, amandelschilfers, citroen- of limoenzeste … Voeg toe aan het deeg net voor u het in de vormpjes doet.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eieren met de suiker op tot een luchtige massa.

  6. Voeg het amandelpoeder, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. Meng goed en laat het deeg 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  7. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  8. Verdeel het deeg ondertussen over een bakvorm voor madeleines. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan met de madeleines zoveel variëren als u zelf wil: doe bij het deeg bv. stukjes chocolade, gehakte hazelnoten, amandelschilfers, citroen- of limoenzeste … Voeg toe aan het deeg net voor u het in de vormpjes doet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kcal
Vet 8.3 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 2.1 g

Bekijk het recept digitaal