- Bewaar

- Bewaar
Madeleines met amandel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren met de suiker op tot een luchtige massa.
-
Voeg het amandelpoeder, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. Meng goed en laat het deeg 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel het deeg ondertussen over een bakvorm voor madeleines. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
U kan met de madeleines zoveel variëren als u zelf wil: doe bij het deeg bv. stukjes chocolade, gehakte hazelnoten, amandelschilfers, citroen- of limoenzeste … Voeg toe aan het deeg net voor u het in de vormpjes doet.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren met de suiker op tot een luchtige massa.
-
Voeg het amandelpoeder, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. Meng goed en laat het deeg 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel het deeg ondertussen over een bakvorm voor madeleines. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
U kan met de madeleines zoveel variëren als u zelf wil: doe bij het deeg bv. stukjes chocolade, gehakte hazelnoten, amandelschilfers, citroen- of limoenzeste … Voeg toe aan het deeg net voor u het in de vormpjes doet.