Maïs-paprika-ananas-brochette met zoete marinade
Maïs-paprika-ananas-brochette met zoete marinade

Maïs-paprika-ananas-brochette met zoete marinade

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 150 kcal
Vet 3.8 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 23.6 g
Suiker 17.2 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min)

  3. Meng de honing, ketchup, arachideolie en sojasaus in een kommetje. Kruid met peper.

  4. Bereiding:
  5. Kook de maïskolf 10 min. in lichtgezouten water, giet af en snij in 8 stukken.

  6. Snij de paprika in stukken van 2 cm, en prik samen met enkele stukjes ananas en de maïs op 4 brochettestokjes.

  7. Overgiet met de zoete marinade. Bak 4 à 5 min. op een hete BBQ en draai af en toe om.

Tip

Bewaar de rest van de zoete marinade in een luchtdicht doosje in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min)

  3. Meng de honing, ketchup, arachideolie en sojasaus in een kommetje. Kruid met peper.

  4. Bereiding:
  5. Kook de maïskolf 10 min. in lichtgezouten water, giet af en snij in 8 stukken.

  6. Snij de paprika in stukken van 2 cm, en prik samen met enkele stukjes ananas en de maïs op 4 brochettestokjes.

  7. Overgiet met de zoete marinade. Bak 4 à 5 min. op een hete BBQ en draai af en toe om.

Tip

Bewaar de rest van de zoete marinade in een luchtdicht doosje in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 150 kcal
Vet 3.8 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 23.6 g
Suiker 17.2 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal