Maki met tofu en avocado
Maki met tofu en avocado

Maki met tofu en avocado

45 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de rijst: spoel de rijst meerdere keren onder koud water en doe daarna in een kleine kookpot met water en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat 12 min. koken (tot al het vocht opgenomen is). Haal van het vuur en laat de rijst 10 min. afgedekt rusten. Voeg de azijn en de suiker toe en laat afkoelen.

  2. Bak intussen de tofu enkele minuten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Schil de komkommer en snij in dunne staafjes.

  4. Maak de sushi: voorzie een bamboe sushimatje en een klein kommetje met water om je vingers nat te maken. Leg een norivel op de sushimat en bedek met rijst. Hou aan de bovenkant van het norivel een reep van 2 cm vrij. Leg onderaan op de rijst een beetje avocado, komkommer en tofu. Maak gebruik van het sushimatje om het norivel op te rollen. Herhaal de stappen voor de andere 3 norivellen.

  5. Snij de sushirollen met een scherp mes in stukjes en serveer met de sojasaus.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sarah Cisinsky (@sarah_cisinsky).

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de rijst: spoel de rijst meerdere keren onder koud water en doe daarna in een kleine kookpot met water en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat 12 min. koken (tot al het vocht opgenomen is). Haal van het vuur en laat de rijst 10 min. afgedekt rusten. Voeg de azijn en de suiker toe en laat afkoelen.

  2. Bak intussen de tofu enkele minuten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Schil de komkommer en snij in dunne staafjes.

  4. Maak de sushi: voorzie een bamboe sushimatje en een klein kommetje met water om je vingers nat te maken. Leg een norivel op de sushimat en bedek met rijst. Hou aan de bovenkant van het norivel een reep van 2 cm vrij. Leg onderaan op de rijst een beetje avocado, komkommer en tofu. Maak gebruik van het sushimatje om het norivel op te rollen. Herhaal de stappen voor de andere 3 norivellen.

  5. Snij de sushirollen met een scherp mes in stukjes en serveer met de sojasaus.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sarah Cisinsky (@sarah_cisinsky).

Bekijk het recept digitaal