- Bewaar

- Bewaar
Makkelijke moussaka
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 185 °C.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn en stoof glazig in een pan met 1 eetl. olijfolie. Voeg het gehakt toe en kruid met de kaneel, de oregano, de cayennepeper, peper en zout. Bak goudbruin en maak los met een vork. Voeg de passata toe en laat ± 20 min. sudderen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de aardappelschijfjes 2 à 3 min. goudbruin en gaar. Verdeel over een ruime ovenschaal.
-
Snij de aubergines in dunne plakken en kruid met peper en zout. Verhit 1,5 eetl. olijfolie in de pan van de aardappelen en bak de helft van de aubergines 3 min. aan elke kant. Herhaal met de rest van de aubergines.
-
Verdeel de helft van de aubergines over de aardappelen, schep er de gehaktsaus over en verdeel er de rest van de aubergines over
-
Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop met een klopper tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur en klop er het ei onder met een klopper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Giet de saus in de ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is. Zet eventueel de laatste 4 min. de grill aan.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 185 °C.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn en stoof glazig in een pan met 1 eetl. olijfolie. Voeg het gehakt toe en kruid met de kaneel, de oregano, de cayennepeper, peper en zout. Bak goudbruin en maak los met een vork. Voeg de passata toe en laat ± 20 min. sudderen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de aardappelschijfjes 2 à 3 min. goudbruin en gaar. Verdeel over een ruime ovenschaal.
-
Snij de aubergines in dunne plakken en kruid met peper en zout. Verhit 1,5 eetl. olijfolie in de pan van de aardappelen en bak de helft van de aubergines 3 min. aan elke kant. Herhaal met de rest van de aubergines.
-
Verdeel de helft van de aubergines over de aardappelen, schep er de gehaktsaus over en verdeel er de rest van de aubergines over
-
Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop met een klopper tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur en klop er het ei onder met een klopper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Giet de saus in de ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is. Zet eventueel de laatste 4 min. de grill aan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië