Mangocake met amandelkorst
Mangocake met amandelkorst

Mangocake met amandelkorst

1 u. 5 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 327 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 6.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng 75 g bloem met het bakpoeder.

  3. Maak de amandelkorst: snij de koude boter in kleine blokjes en meng met 40 g bloem, het amandelpoeder, de amandelschilfers en 3 g zoetstof. Wrijf met uw vingers tot een kruimelig geheel, zonder te kneden.

  4. Snij de mango in dunne schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  7. Klop 100 g boter met 10 g zoetstof tot een romig mengsel.

  8. Doe er 1 ei bij en meng goed. Voeg het tweede ei toe en meng opnieuw.

  9. Roer 1 eetl. bloem met bakpoeder onder het deeg. Voeg dan de rest van de bloem samen met het gemberpoeder toe en meng goed.

  10. Vet een cakevorm (24 bij 10 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en verdeel er de mangoschijfjes over.

  11. Bedek met de amandelkorst, zonder te drukken op het deeg.

  12. Bak de cake 35 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Tip

Dit recept is bereid met zoetstof. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Bent u geen fan van gember, dan kan u die gewoon weglaten. Ook zonder gember is deze cake erg lekker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng 75 g bloem met het bakpoeder.

  3. Maak de amandelkorst: snij de koude boter in kleine blokjes en meng met 40 g bloem, het amandelpoeder, de amandelschilfers en 3 g zoetstof. Wrijf met uw vingers tot een kruimelig geheel, zonder te kneden.

  4. Snij de mango in dunne schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  7. Klop 100 g boter met 10 g zoetstof tot een romig mengsel.

  8. Doe er 1 ei bij en meng goed. Voeg het tweede ei toe en meng opnieuw.

  9. Roer 1 eetl. bloem met bakpoeder onder het deeg. Voeg dan de rest van de bloem samen met het gemberpoeder toe en meng goed.

  10. Vet een cakevorm (24 bij 10 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en verdeel er de mangoschijfjes over.

  11. Bedek met de amandelkorst, zonder te drukken op het deeg.

  12. Bak de cake 35 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Tip

Dit recept is bereid met zoetstof. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Bent u geen fan van gember, dan kan u die gewoon weglaten. Ook zonder gember is deze cake erg lekker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 327 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 6.1 g

Bekijk het recept digitaal