Marmietje van sint-jakobsnoten
Marmietje van sint-jakobsnoten

Marmietje van sint-jakobsnoten

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 242 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 13.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de boter in een kookpan en doe er de diepgevroren paprikamix in. Laat al roerend 5 min. stoven.

  3. Breng de visfond aan de kook met de witte wijn en leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten in. Dek af, breng tot tegen het kookpunt en laat dan 2 min. pruttelen (zonder te koken). Neem van het vuur en laat 15 min. rusten (de sint-jakobsnoten worden vanzelf verder gaar).

  4. Giet 1/2 L van het kookvocht en 1 dl room bij de paprikareepjes en breng aan de kook. Voeg de saffraan toe en bind heel lichtjes met sausbinder (de dikte van een dikke soep). Breng op smaak met peper en zout, wat citroensap, en de fijngesneden basilicumblaadjes.

  5. Afwerking:
  6. Schep de bereiding in diepe borden en leg in elk bord 3 sint-jakobsnoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de boter in een kookpan en doe er de diepgevroren paprikamix in. Laat al roerend 5 min. stoven.

  3. Breng de visfond aan de kook met de witte wijn en leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten in. Dek af, breng tot tegen het kookpunt en laat dan 2 min. pruttelen (zonder te koken). Neem van het vuur en laat 15 min. rusten (de sint-jakobsnoten worden vanzelf verder gaar).

  4. Giet 1/2 L van het kookvocht en 1 dl room bij de paprikareepjes en breng aan de kook. Voeg de saffraan toe en bind heel lichtjes met sausbinder (de dikte van een dikke soep). Breng op smaak met peper en zout, wat citroensap, en de fijngesneden basilicumblaadjes.

  5. Afwerking:
  6. Schep de bereiding in diepe borden en leg in elk bord 3 sint-jakobsnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 242 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 13.8 g

Bekijk het recept digitaal