Marokkaans gekruide kippenbout en fis kikkererwtenslaatje
Marokkaans gekruide kippenbout en fis kikkererwtenslaatje

Marokkaans gekruide kippenbout en fis kikkererwtenslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 20.3 g
Eiwit 39.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de aubergines in stukken van 2 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van dezelfde grootte als de aubergines.

  5. Meng alle droge kruiden en wrijf er de kippenbovenbouten goed mee in.

  6. Hak de munt- en korianderblaadjes en de amandelnoten grof.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg de kippenbovenbouten in een ovenschaal en besprenkel met de honing. Leg er de stukken aubergine en paprika bij en overgiet ze met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng ondertussen de uitgelekte kikkererwten met de munt en koriander, de lente-uitjes en het citroensap. Meng goed en kruid met zwarte peper en zo

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de kippenbouten met de grofgehakte amandelnoten en serveer met de groenten en de kikkererwtensalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de aubergines in stukken van 2 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van dezelfde grootte als de aubergines.

  5. Meng alle droge kruiden en wrijf er de kippenbovenbouten goed mee in.

  6. Hak de munt- en korianderblaadjes en de amandelnoten grof.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg de kippenbovenbouten in een ovenschaal en besprenkel met de honing. Leg er de stukken aubergine en paprika bij en overgiet ze met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng ondertussen de uitgelekte kikkererwten met de munt en koriander, de lente-uitjes en het citroensap. Meng goed en kruid met zwarte peper en zo

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de kippenbouten met de grofgehakte amandelnoten en serveer met de groenten en de kikkererwtensalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 20.3 g
Eiwit 39.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Cono Sur Carmenère Reserva Especial Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal