- Bewaar

- Bewaar
Marsepeinkoekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de mandarijn. U hebt 1 eetl. raspsel nodig (enkel het oranje, niet het wit van de schil).
-
Klop het eiwit los (niet stijf).
-
Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er de pitjes uit. Wrijf ze met de vingers door 2 eetl. amandelpoeder.
-
Bereiding:
-
1.Meng alle ingrediënten, behalve de olie, en kneed goed.
-
2.Voeg indien nodig enkele druppels water toe, tot u een mooi samenhangend mengsel krijgt.
-
3.Rol er een worst van met een doorsnede van ± 5 cm.
-
4.Snij de worst in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bak de koekjes gedurende 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nog 5 min. tot ze lichtbruin zijn en binnenin nog zacht. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Bewaar de koekjes max. 1 week in een luchtdichte doos.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de mandarijn. U hebt 1 eetl. raspsel nodig (enkel het oranje, niet het wit van de schil).
-
Klop het eiwit los (niet stijf).
-
Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er de pitjes uit. Wrijf ze met de vingers door 2 eetl. amandelpoeder.
-
Bereiding:
-
1.Meng alle ingrediënten, behalve de olie, en kneed goed.
-
2.Voeg indien nodig enkele druppels water toe, tot u een mooi samenhangend mengsel krijgt.
-
3.Rol er een worst van met een doorsnede van ± 5 cm.
-
4.Snij de worst in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bak de koekjes gedurende 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nog 5 min. tot ze lichtbruin zijn en binnenin nog zacht. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Bewaar de koekjes max. 1 week in een luchtdichte doos.