Marsepeinkoekjes
Marsepeinkoekjes

Marsepeinkoekjes

30 min.
Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de mandarijn. U hebt 1 eetl. raspsel nodig (enkel het oranje, niet het wit van de schil).

  3. Klop het eiwit los (niet stijf).

  4. Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er de pitjes uit. Wrijf ze met de vingers door 2 eetl. amandelpoeder.

  5. Bereiding:
  6. 1.Meng alle ingrediënten, behalve de olie, en kneed goed.

  7. 2.Voeg indien nodig enkele druppels water toe, tot u een mooi samenhangend mengsel krijgt.

  8. 3.Rol er een worst van met een doorsnede van ± 5 cm.

  9. 4.Snij de worst in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bak de koekjes gedurende 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nog 5 min. tot ze lichtbruin zijn en binnenin nog zacht. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Tip

Bewaar de koekjes max. 1 week in een luchtdichte doos.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de mandarijn. U hebt 1 eetl. raspsel nodig (enkel het oranje, niet het wit van de schil).

  3. Klop het eiwit los (niet stijf).

  4. Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er de pitjes uit. Wrijf ze met de vingers door 2 eetl. amandelpoeder.

  5. Bereiding:
  6. 1.Meng alle ingrediënten, behalve de olie, en kneed goed.

  7. 2.Voeg indien nodig enkele druppels water toe, tot u een mooi samenhangend mengsel krijgt.

  8. 3.Rol er een worst van met een doorsnede van ± 5 cm.

  9. 4.Snij de worst in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bak de koekjes gedurende 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nog 5 min. tot ze lichtbruin zijn en binnenin nog zacht. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Tip

Bewaar de koekjes max. 1 week in een luchtdichte doos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 2.5 g

Bekijk het recept digitaal