Mascarponetaartjes met rood fruit
Mascarponetaartjes met rood fruit

Mascarponetaartjes met rood fruit

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 28.6 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schraap de pitjes uit 1 half vanillestokje.

  3. Klop 1 ei los.

  4. Meng in een kom de bloem, 30 g suiker, de vanillepitjes en het zout met de koude boter en kneed tot een fijne kruimelige mengeling.

  5. Maak een kuiltje in het midden en giet er de helft van het losgeklopte ei in. Meng beetje bij beetje met de bloemmengeling tot een vaster deeg. Kneed tot een mooie bol op een bebloemd werkvlak. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.

  7. Haal ondertussen het deeg uit de koelkast en verdeel in 6 gelijke delen. Rol uit met een deegrol.

  8. Strooi wat bloem over de beboterde bodems van een bakblik voor 6 muffins en bekleed met de plakjes deeg. Leg in elke vorm een stukje bakpapier op het deeg en vul met bakbonen, rijst of spliterwten. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal het bakpapier met de bonen uit de vormpjes en zet nog 5 min. in de oven tot het deeg mooi lichtbruin is. Haal uit de vormpjes en laat afkoelen.

  10. Bereiding:
  11. Rasp de schil van de halve citroen en schraap de pitjes uit 1 half vanillestokje.

  12. Meng de citroenzeste en de vanillepitjes met de mascarpone en 1 eetl. suiker.

  13. Vul de taartbodems met de mascarponevulling en bedek met een bergje rood fruit.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de taartjes licht met de bloemsuiker en werk af met wat muntblaadjes.

Tip

- Verdubbel de hoeveelheid deeg. De overgebleven taartbodems kan u zo invriezen. Bij een volgend gebruik: laat eerst ontdooien en vul daarna met fruit. - Geen tijd om zelf deeg te maken? Gebruik kant-en-klaar kruimeldeeg (versmarkt).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schraap de pitjes uit 1 half vanillestokje.

  3. Klop 1 ei los.

  4. Meng in een kom de bloem, 30 g suiker, de vanillepitjes en het zout met de koude boter en kneed tot een fijne kruimelige mengeling.

  5. Maak een kuiltje in het midden en giet er de helft van het losgeklopte ei in. Meng beetje bij beetje met de bloemmengeling tot een vaster deeg. Kneed tot een mooie bol op een bebloemd werkvlak. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.

  7. Haal ondertussen het deeg uit de koelkast en verdeel in 6 gelijke delen. Rol uit met een deegrol.

  8. Strooi wat bloem over de beboterde bodems van een bakblik voor 6 muffins en bekleed met de plakjes deeg. Leg in elke vorm een stukje bakpapier op het deeg en vul met bakbonen, rijst of spliterwten. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal het bakpapier met de bonen uit de vormpjes en zet nog 5 min. in de oven tot het deeg mooi lichtbruin is. Haal uit de vormpjes en laat afkoelen.

  10. Bereiding:
  11. Rasp de schil van de halve citroen en schraap de pitjes uit 1 half vanillestokje.

  12. Meng de citroenzeste en de vanillepitjes met de mascarpone en 1 eetl. suiker.

  13. Vul de taartbodems met de mascarponevulling en bedek met een bergje rood fruit.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de taartjes licht met de bloemsuiker en werk af met wat muntblaadjes.

Tip

- Verdubbel de hoeveelheid deeg. De overgebleven taartbodems kan u zo invriezen. Bij een volgend gebruik: laat eerst ontdooien en vul daarna met fruit. - Geen tijd om zelf deeg te maken? Gebruik kant-en-klaar kruimeldeeg (versmarkt).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 28.6 g
Eiwit 5.4 g

Bekijk het recept digitaal