Mediterrane farfallegratin met witte bonen en aubergine
Mediterrane farfallegratin met witte bonen en aubergine

Mediterrane farfallegratin met witte bonen en aubergine

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 95 g
Eiwit 25.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.)

  3. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de ui en de knoflookteentjes.

  5. Hak de salieblaadjes fijn.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de aubergineblokjes en de verse tijm en salie toe. Doe er de gepelde tomaten bij en kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.

  11. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Voeg de uitgelekte witte bonen op het einde van de gaartijd toe aan de auberginesaus.

  13. Meng de pasta onder de auberginesaus en schep in een ovenschotel. Meng de panko met de geraspte parmezaan en 2 eetl. olijfolie. Verdeel over de pasta en bak 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi bruin is.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.)

  3. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de ui en de knoflookteentjes.

  5. Hak de salieblaadjes fijn.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de aubergineblokjes en de verse tijm en salie toe. Doe er de gepelde tomaten bij en kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.

  11. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Voeg de uitgelekte witte bonen op het einde van de gaartijd toe aan de auberginesaus.

  13. Meng de pasta onder de auberginesaus en schep in een ovenschotel. Meng de panko met de geraspte parmezaan en 2 eetl. olijfolie. Verdeel over de pasta en bak 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi bruin is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 95 g
Eiwit 25.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland

Bekijk het recept digitaal