- Bewaar

- Bewaar
Mediterrane kippenstoofpot met raapjes en abrikozen
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de kip in stukken. Bestrooi met de ras el hanout. Wrijf de kruiden goed open met de handen zodat de stukken volledig bedekt zijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Snij de sjalotten in stukken. Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de wortelen in stukken. Schil de raapjes en de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Haal uit de pot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de citroenzeste, de honing, de abrikozen en de sambal toe en laat nog even bakken.
-
Voeg de sjalot en het knoflook weer toe, samen met de raap, de aardappel en de wortel. Overgiet met de bouillon en de tomatenstukjes. Kruid met de tijm. Laat 35 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stoofpot over de borden en werk af met de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de kip in stukken. Bestrooi met de ras el hanout. Wrijf de kruiden goed open met de handen zodat de stukken volledig bedekt zijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Snij de sjalotten in stukken. Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de wortelen in stukken. Schil de raapjes en de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Haal uit de pot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de citroenzeste, de honing, de abrikozen en de sambal toe en laat nog even bakken.
-
Voeg de sjalot en het knoflook weer toe, samen met de raap, de aardappel en de wortel. Overgiet met de bouillon en de tomatenstukjes. Kruid met de tijm. Laat 35 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stoofpot over de borden en werk af met de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje