Meergranenbrood
Meergranenbrood

Meergranenbrood

Lunch
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2418 kcal
Vet 57.6 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 375.1 g
Suiker 21.6 g
Vezel 33.3 g
Eiwit 83.1 g
Zout 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Los de gist op in 3 eetl. lauw water.

  3. Doe de 3 soorten bloem in een ruime mengkom samen met het zout (hou 3 eetl. speltbloem opzij). Voeg de gist, de honing en de olijfolie toe en kneed goed. Voeg beetje bij beetje 2 dl water toe. Blijf kneden tot u een soepel deeg hebt dat niet kleeft. Maak een bal van het deeg.

  4. Bestrooi een mengkom met 1 eetl. speltbloem en leg er de deegbal in. Dek af met een keukenhanddoek en laat 3 u. rijzen.

  5. Bestrooi het werkblad met 1 eetl. speltbloem en rol het deeg uit. Bestrooi met de helft van de pitten en de zaden. Plooi het deeg dubbel en rol opnieuw uit. Bestrooi met de rest van de pitten en zaden. Plooi nog eens dubbel en vorm een langwerpig brood.

  6. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met 1 eetl. speltbloem. Laat afgedekt nog 1 u. rijzen.

  7. Verwarm intussen de oven voor op 250 °C.

  8. Maak in de lengte 3 inkepingen in het deeg. Verlaag de oventemperatuur naar 230 °C en bak het brood ± 35 min. Zet ook een ovenbestendig potje met water op de bodem van de oven.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Los de gist op in 3 eetl. lauw water.

  3. Doe de 3 soorten bloem in een ruime mengkom samen met het zout (hou 3 eetl. speltbloem opzij). Voeg de gist, de honing en de olijfolie toe en kneed goed. Voeg beetje bij beetje 2 dl water toe. Blijf kneden tot u een soepel deeg hebt dat niet kleeft. Maak een bal van het deeg.

  4. Bestrooi een mengkom met 1 eetl. speltbloem en leg er de deegbal in. Dek af met een keukenhanddoek en laat 3 u. rijzen.

  5. Bestrooi het werkblad met 1 eetl. speltbloem en rol het deeg uit. Bestrooi met de helft van de pitten en de zaden. Plooi het deeg dubbel en rol opnieuw uit. Bestrooi met de rest van de pitten en zaden. Plooi nog eens dubbel en vorm een langwerpig brood.

  6. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met 1 eetl. speltbloem. Laat afgedekt nog 1 u. rijzen.

  7. Verwarm intussen de oven voor op 250 °C.

  8. Maak in de lengte 3 inkepingen in het deeg. Verlaag de oventemperatuur naar 230 °C en bak het brood ± 35 min. Zet ook een ovenbestendig potje met water op de bodem van de oven.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2418 kcal
Vet 57.6 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 375.1 g
Suiker 21.6 g
Vezel 33.3 g
Eiwit 83.1 g
Zout 5.4 g

Bekijk het recept digitaal