Meloensalade met dille-basilicumpesto en parmaham
Meloensalade met dille-basilicumpesto en parmaham

Meloensalade met dille-basilicumpesto en parmaham

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 7.3 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 21.5 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. Trek de parmaham in fijnere repen en rol losjes op.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en dille. Hou van elk een paar takjes apart voor de afwerking.

  6. Snij de meloen in 2 en schraap er de pitjes uit met een lepel. Schep met een meloenschepje bolletjes uit de meloen.

  7. Bereiding:
  8. Maak de pesto: doe de pijnboompitten, de grana padano, de dille, het basilicum, het knoflook en het citroensap in een blender of hoge maatbeker en mix glad met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de spinazie in een grote mengkom en kruid met peper.

  10. Verdeel er de meloen- en mozzarellabolletjes, de parmaham en de rode-uiringen over.

  11. Lepel er de kruidenpesto over en werk af met de pecannoten en de apart gehouden kruiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. Trek de parmaham in fijnere repen en rol losjes op.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en dille. Hou van elk een paar takjes apart voor de afwerking.

  6. Snij de meloen in 2 en schraap er de pitjes uit met een lepel. Schep met een meloenschepje bolletjes uit de meloen.

  7. Bereiding:
  8. Maak de pesto: doe de pijnboompitten, de grana padano, de dille, het basilicum, het knoflook en het citroensap in een blender of hoge maatbeker en mix glad met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de spinazie in een grote mengkom en kruid met peper.

  10. Verdeel er de meloen- en mozzarellabolletjes, de parmaham en de rode-uiringen over.

  11. Lepel er de kruidenpesto over en werk af met de pecannoten en de apart gehouden kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 7.3 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 21.5 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal