Mexicaanse gehaktschotel met tortillachips
Mexicaanse gehaktschotel met tortillachips

Mexicaanse gehaktschotel met tortillachips

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 48.9 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 35.7 g
Suiker 7.9 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 38.7 g
Zout 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de rode uien in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de uiringen en de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  7. Bak het gehakt 5 min. in dezelfde pan, zonder vetstof, en maak los met een vork. Breng op smaak met de tacokruiden en de cayennepeper en meng er de tomaten en de paprika onder.

  8. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de tortillachips over. Schep er de gehaktmengeling over. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de rode uien in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de uiringen en de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  7. Bak het gehakt 5 min. in dezelfde pan, zonder vetstof, en maak los met een vork. Breng op smaak met de tacokruiden en de cayennepeper en meng er de tomaten en de paprika onder.

  8. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de tortillachips over. Schep er de gehaktmengeling over. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 48.9 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 35.7 g
Suiker 7.9 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 38.7 g
Zout 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Selección - Bonarda - Mendoza - Argentinië Tautavel Réserve - A.O.P. Côtes du Roussillon Villages - Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal