Mexicaanse nachoschotel van zoete aardappel
Mexicaanse nachoschotel van zoete aardappel

Mexicaanse nachoschotel van zoete aardappel

50 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 281 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 21.1 g
Suiker 8.3 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in reepjes van 1,5 cm.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Bereiding:
  5. Leg de reepjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en voeg 3 eetl. olijfolie en 1/2 koffiel. cayennepeper toe. Meng goed onder elkaar zodat alle nacho's bedekt zijn met olie. Zorg dat dat ze niet over elkaar liggen. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

  6. Maak intussen de topping: snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de tomaten in blokjes. Snipper de rode uien en de peterselie fijn.

  7. Rasp de cheddar en verkruimel de feta.

  8. Pers de halve citroen. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en roer er het citroensap en de guacamolekruiden onder.

  9. Haal de nacho's uit de oven, bestrooi meteen met de cheddar en laat smelten. Leg de nacho's op een schaal en verdeel er de guacamole en de zure room over. Bestrooi met de cayennepeper. Verdeel daarna de tomatenblokjes, de rode ui, de feta en de peterselie over de schotel.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de nacho's lauw.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in reepjes van 1,5 cm.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Bereiding:
  5. Leg de reepjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en voeg 3 eetl. olijfolie en 1/2 koffiel. cayennepeper toe. Meng goed onder elkaar zodat alle nacho's bedekt zijn met olie. Zorg dat dat ze niet over elkaar liggen. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

  6. Maak intussen de topping: snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de tomaten in blokjes. Snipper de rode uien en de peterselie fijn.

  7. Rasp de cheddar en verkruimel de feta.

  8. Pers de halve citroen. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en roer er het citroensap en de guacamolekruiden onder.

  9. Haal de nacho's uit de oven, bestrooi meteen met de cheddar en laat smelten. Leg de nacho's op een schaal en verdeel er de guacamole en de zure room over. Bestrooi met de cayennepeper. Verdeel daarna de tomatenblokjes, de rode ui, de feta en de peterselie over de schotel.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de nacho's lauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 281 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 21.1 g
Suiker 8.3 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal