- Bewaar

- Bewaar
Mexicaanse quinoaschotel met guacamole
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - Chili Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Laat de maïs en de rode bonen uitlekken.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne stukjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje samen met de komijn 2 min.
-
Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 min.
-
Doe er de tomatenstukjes bij en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
Roer er de maïs, de rode bonen en de quinoa onder en verdeel over een ovenschaal.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Besprenkel met het citroensap. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de Mexicaanse quinoaschotel samen met de guacamole. Geef er eventueel tortillachips bij.
- Voor de vleesliefhebbers: voeg gebakken gehakt of kippenblokjes toe. - Ook lekker met stukjes geroosterde tortillawraps in plaats van de tortillachips. Snij de tortilla's eerst in stukjes, besprenkel met een beetje olijfolie en bak daarna 3 à 5 min. krokant in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - Chili Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Laat de maïs en de rode bonen uitlekken.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne stukjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje samen met de komijn 2 min.
-
Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 min.
-
Doe er de tomatenstukjes bij en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
Roer er de maïs, de rode bonen en de quinoa onder en verdeel over een ovenschaal.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Besprenkel met het citroensap. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de Mexicaanse quinoaschotel samen met de guacamole. Geef er eventueel tortillachips bij.
- Voor de vleesliefhebbers: voeg gebakken gehakt of kippenblokjes toe. - Ook lekker met stukjes geroosterde tortillawraps in plaats van de tortillachips. Snij de tortilla's eerst in stukjes, besprenkel met een beetje olijfolie en bak daarna 3 à 5 min. krokant in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - Chili Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône