Mexicaanse quinoaschotel met guacamole
Mexicaanse quinoaschotel met guacamole

Mexicaanse quinoaschotel met guacamole

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 30.9 g
Koolhydraat 63.4 g
Eiwit 21.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Laat de maïs en de rode bonen uitlekken.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje samen met de komijn 2 min.

  11. Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 min.

  12. Doe er de tomatenstukjes bij en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  13. Roer er de maïs, de rode bonen en de quinoa onder en verdeel over een ovenschaal.

  14. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Besprenkel met het citroensap. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de Mexicaanse quinoaschotel samen met de guacamole. Geef er eventueel tortillachips bij.

Tip

- Voor de vleesliefhebbers: voeg gebakken gehakt of kippenblokjes toe. - Ook lekker met stukjes geroosterde tortillawraps in plaats van de tortillachips. Snij de tortilla's eerst in stukjes, besprenkel met een beetje olijfolie en bak daarna 3 à 5 min. krokant in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Laat de maïs en de rode bonen uitlekken.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje samen met de komijn 2 min.

  11. Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 min.

  12. Doe er de tomatenstukjes bij en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  13. Roer er de maïs, de rode bonen en de quinoa onder en verdeel over een ovenschaal.

  14. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Besprenkel met het citroensap. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de Mexicaanse quinoaschotel samen met de guacamole. Geef er eventueel tortillachips bij.

Tip

- Voor de vleesliefhebbers: voeg gebakken gehakt of kippenblokjes toe. - Ook lekker met stukjes geroosterde tortillawraps in plaats van de tortillachips. Snij de tortilla's eerst in stukjes, besprenkel met een beetje olijfolie en bak daarna 3 à 5 min. krokant in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 30.9 g
Koolhydraat 63.4 g
Eiwit 21.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - Chili Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal