Mexicaanse tortillaschotel
Mexicaanse tortillaschotel

Mexicaanse tortillaschotel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 41.8 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 44.2 g
Suiker 11.4 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 30 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tortilla's in repen van ± 2 cm breed.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Spoel de maïs en de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote, ovenbestendige pan en bak het gehakt goudbruin. Maak los met een vork en kruid met zwarte peper. Haal uit de pan.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Bestrooi met de kruidenmix en de bloem en bak even al roerend.

  10. Overgiet met de tomatenstukjes. Vul het blik met water en giet ook in de pan. Roer goed en laat 5 min. sudderen op een hoog vuur.

  11. Roer er het gehakt, de maïs en de kidneybonen onder. Duw de tortillaslierten in de saus en bestrooi met de kaas.

  12. Zet de pan 3 à 4 min. onder de ovengrill.

  13. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de avocado over de pan en lepel er de zure room over. Werk af met de koriander.

Tip

Geen ovenbestendige pan in huis? Maak alles klaar in een gewone pan en verdeel dan alles over een ovenschaal. Bestrooi met de kaas en zet onder de ovengrill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tortilla's in repen van ± 2 cm breed.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Spoel de maïs en de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote, ovenbestendige pan en bak het gehakt goudbruin. Maak los met een vork en kruid met zwarte peper. Haal uit de pan.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Bestrooi met de kruidenmix en de bloem en bak even al roerend.

  10. Overgiet met de tomatenstukjes. Vul het blik met water en giet ook in de pan. Roer goed en laat 5 min. sudderen op een hoog vuur.

  11. Roer er het gehakt, de maïs en de kidneybonen onder. Duw de tortillaslierten in de saus en bestrooi met de kaas.

  12. Zet de pan 3 à 4 min. onder de ovengrill.

  13. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de avocado over de pan en lepel er de zure room over. Werk af met de koriander.

Tip

Geen ovenbestendige pan in huis? Maak alles klaar in een gewone pan en verdeel dan alles over een ovenschaal. Bestrooi met de kaas en zet onder de ovengrill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 41.8 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 44.2 g
Suiker 11.4 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 30 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Argento Malbec Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal