Mexicaanse wraptaart

Mexicaanse wraptaart

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 930 kcal
Vet 39.6 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 89.8 g
Suiker 25.8 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 47.3 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de paprikareepjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  5. Spoel de maïs en de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook 2 à 3 min. Voeg de paprikareepjes en de courgette toe en stoof nog 5 à 8 min. Doe er de tomatenstukjes, de passata, de maïs en de bonen bij en kruid met peper en zout. Laat 4 à 5 min. sudderen.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt 5 à 8 min. goudbruin. Maak los met een vork. Voeg de Mexicaanse chili toe en kruid met peper en zout. Voeg het gehakt toe aan de groenten.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg een vel bakpapier in een ronde ovenschaal of een springvorm, zodat het een kuipje vormt. Leg er een wrap in. Besmeer met een dun laagje zure room en verdeel er 1/5 van het gehaktmengsel over.

  11. Leg er een wrap op, besmeer opnieuw met de zure room en verdeel er 1/5 van het gehaktmengsel over. Herhaal nog 3 keer. Eindig met een wrap. Besmeer met de rest van de zure room en bestrooi met de geraspte cheddar.

  12. Zet de wraptaart 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. de grillfunctie aan.

Tip

Maak de saus een dag op voorhand, zo hoeft u de dag zelf alleen de taart samen te stellen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de paprikareepjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  5. Spoel de maïs en de bonen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook 2 à 3 min. Voeg de paprikareepjes en de courgette toe en stoof nog 5 à 8 min. Doe er de tomatenstukjes, de passata, de maïs en de bonen bij en kruid met peper en zout. Laat 4 à 5 min. sudderen.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt 5 à 8 min. goudbruin. Maak los met een vork. Voeg de Mexicaanse chili toe en kruid met peper en zout. Voeg het gehakt toe aan de groenten.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg een vel bakpapier in een ronde ovenschaal of een springvorm, zodat het een kuipje vormt. Leg er een wrap in. Besmeer met een dun laagje zure room en verdeel er 1/5 van het gehaktmengsel over.

  11. Leg er een wrap op, besmeer opnieuw met de zure room en verdeel er 1/5 van het gehaktmengsel over. Herhaal nog 3 keer. Eindig met een wrap. Besmeer met de rest van de zure room en bestrooi met de geraspte cheddar.

  12. Zet de wraptaart 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. de grillfunctie aan.

Tip

Maak de saus een dag op voorhand, zo hoeft u de dag zelf alleen de taart samen te stellen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 930 kcal
Vet 39.6 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 89.8 g
Suiker 25.8 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 47.3 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pilsbier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal