Mignonnettes in champignon-peersausje
Mignonnettes in champignon-peersausje

Mignonnettes in champignon-peersausje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 11.6 g
Eiwit 39.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de peren en snij in blokjes van ? 3 cm. Snij de champignons in vieren en besprenkel alles met citroensap.

  4. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Leg er de mignonnettes in en laat goudbruin kleuren aan beide zijden. Zet het vuur zachter en laat verder gaar bakken (8 à 12 min. in totaal, afhankelijk van de dikte en iets langer voor diepvriesvlees).

  7. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de stukjes champignon en peer in. Laat al roerende 5 min. stoven. Voeg er de kippenbouillon bij, de roquefort en de room. Breng aan de kook en laat 2 min. inkoken.

  8. Giet deze bereiding over de mignonnettes, de laatste 2 à 3 min. van de baktijd van het vlees. Laat goed verder bakken.

  9. Breng op smaak met peper en zout (niet te veel, de roquefort is al gezouten) en bind de saus, indien nodig, met wat sausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de peren en snij in blokjes van ? 3 cm. Snij de champignons in vieren en besprenkel alles met citroensap.

  4. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Leg er de mignonnettes in en laat goudbruin kleuren aan beide zijden. Zet het vuur zachter en laat verder gaar bakken (8 à 12 min. in totaal, afhankelijk van de dikte en iets langer voor diepvriesvlees).

  7. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de stukjes champignon en peer in. Laat al roerende 5 min. stoven. Voeg er de kippenbouillon bij, de roquefort en de room. Breng aan de kook en laat 2 min. inkoken.

  8. Giet deze bereiding over de mignonnettes, de laatste 2 à 3 min. van de baktijd van het vlees. Laat goed verder bakken.

  9. Breng op smaak met peper en zout (niet te veel, de roquefort is al gezouten) en bind de saus, indien nodig, met wat sausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 11.6 g
Eiwit 39.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs Terra Vitis A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Uitstekende rhônewijn gemaakt van milieubewust geteelde druiven en gecontroleerd door Terra Vitis. Bezit de typische aroma's van rood fruit, viooltjes en kruiden. Aangename en volle aanzet, gevolgd door een pittige smaak met veel rijp fruit en kruiden in de afdronk. Wijn Le Cavalier-Roi A.C. Bordeaux Wijn Bijzonder soepele en fruitige rode bordeauxwijn die toch voldoende karakter bezit.

Bekijk het recept digitaal