Milanese schnitzel met appel -witloofslaatje en geroosterde aardappelen
Milanese schnitzel met appel -witloofslaatje en geroosterde aardappelen

Milanese schnitzel met appel -witloofslaatje en geroosterde aardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 713 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 44.6 g
Suiker 11 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 42.4 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  4. Snij de ongeschilde appel in staafjes en besprenkel met het citroensap.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en meng goed. Bestrooi met grof zeezout en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de appel met het witloof, de veldsla en 1 eetl. olijfolie.

  11. Meng de zure room met de mayonaise en het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels ± 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het appel-witloofslaatje over de borden en werk af met de vinaigrette en de granaatappelpitten.

  15. Serveer met de schnitzels en de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  4. Snij de ongeschilde appel in staafjes en besprenkel met het citroensap.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en meng goed. Bestrooi met grof zeezout en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de appel met het witloof, de veldsla en 1 eetl. olijfolie.

  11. Meng de zure room met de mayonaise en het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels ± 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het appel-witloofslaatje over de borden en werk af met de vinaigrette en de granaatappelpitten.

  15. Serveer met de schnitzels en de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 713 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 44.6 g
Suiker 11 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 42.4 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. 'VegantE' Sensi Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal