Milanese schnitzel met broccoli, champignons en kruidenboter
Milanese schnitzel met broccoli, champignons en kruidenboter

Milanese schnitzel met broccoli, champignons en kruidenboter

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 36.1 g
Suiker 5.7 g
Vezel 8 g
Eiwit 43 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snij de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snij in gelijke staafjes.

  6. Snij de champignons in 4 of 6.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de broccoli ± 8 min. onafgedekt gaar in water. Giet af en haal uit de kookpot.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de Milanese schnitzels ± 8 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt de kruidenboter in de kookpot van de broccoli en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. Roer er de broccoli onder en warm nog 2 à 3 min. mee op.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g broccoli in roosjes. 2 Kook de aardappel en de broccoli 20 min. gaar in water. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snij de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snij in gelijke staafjes.

  6. Snij de champignons in 4 of 6.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de broccoli ± 8 min. onafgedekt gaar in water. Giet af en haal uit de kookpot.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de Milanese schnitzels ± 8 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt de kruidenboter in de kookpot van de broccoli en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. Roer er de broccoli onder en warm nog 2 à 3 min. mee op.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g broccoli in roosjes. 2 Kook de aardappel en de broccoli 20 min. gaar in water. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 36.1 g
Suiker 5.7 g
Vezel 8 g
Eiwit 43 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St Feuillien Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal