Milanese schnitzel met couscous en groene groentjes
Milanese schnitzel met couscous en groene groentjes

Milanese schnitzel met couscous en groene groentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 707 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 69.2 g
Suiker 4.4 g
Vezel 8 g
Eiwit 51.3 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Pluk intussen de blaadjes basilicum.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Snipper de sjalot fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schnitzels 2 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. bakken.

  10. Doe intussen de couscous in een kom en giet er de hete bouillon over. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork en meng met het limoensap, 2 eetl. olijfolie, peper en zout.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de prinsessenbonen en de basilicumblaadjes toe. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de schnitzels over de borden, samen met de couscous en de groenten.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Giet 1/2 dl heet water over 30 g couscous, dek af en laat 10 min. zwellen. 2 Snipper intussen 100 g spinazie en 1 takje vers basilicum fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en laat de spinazie en het basilicum slinken. 4 Meng de spinazie onder de couscous en mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Pluk intussen de blaadjes basilicum.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Snipper de sjalot fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schnitzels 2 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. bakken.

  10. Doe intussen de couscous in een kom en giet er de hete bouillon over. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork en meng met het limoensap, 2 eetl. olijfolie, peper en zout.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de prinsessenbonen en de basilicumblaadjes toe. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de schnitzels over de borden, samen met de couscous en de groenten.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Giet 1/2 dl heet water over 30 g couscous, dek af en laat 10 min. zwellen. 2 Snipper intussen 100 g spinazie en 1 takje vers basilicum fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en laat de spinazie en het basilicum slinken. 4 Meng de spinazie onder de couscous en mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 707 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 69.2 g
Suiker 4.4 g
Vezel 8 g
Eiwit 51.3 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Crillon A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal