Minestrone met bospaddenstoelen
Minestrone met bospaddenstoelen

Minestrone met bospaddenstoelen

55 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 54.2 g
Eiwit 13.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.

  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  7. Laat de bospaddenstoelen 1 u weken in 1/2 L lauw water. Zet het weekwater opzij. Spoel de paddenstoelen onder stromend water en knijp goed uit. Snij in kleine stukjes.

  8. Hak de verse spinazie fijn.

  9. Hak de peterselie grof.

  10. Rasp de parmezaan zodat u grote schilfers krijgt.

  11. Bereiding:
  12. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en selder gedurende 10 min.

  13. Overgiet met het weekwater van de bospaddenstoelen (niet het bezinksel) en de kippenbouillon.

  14. Voeg de aardappelblokjes en de rijst toe en laat 10 min. gaar worden.

  15. Doe er de fijngehakte spinazie, de blokjes tomaat, de stukjes bospaddenstoelen en de kikkererwten bij en laat nog 10 min. zachtjes gaar worden. Kruid bij naar smaak met de oregano, peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de soep in kommetjes, bestrooi met de parmezaanschilfers en de grof gehakte peterselie. Geef er grissini of brood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.

  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  7. Laat de bospaddenstoelen 1 u weken in 1/2 L lauw water. Zet het weekwater opzij. Spoel de paddenstoelen onder stromend water en knijp goed uit. Snij in kleine stukjes.

  8. Hak de verse spinazie fijn.

  9. Hak de peterselie grof.

  10. Rasp de parmezaan zodat u grote schilfers krijgt.

  11. Bereiding:
  12. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en selder gedurende 10 min.

  13. Overgiet met het weekwater van de bospaddenstoelen (niet het bezinksel) en de kippenbouillon.

  14. Voeg de aardappelblokjes en de rijst toe en laat 10 min. gaar worden.

  15. Doe er de fijngehakte spinazie, de blokjes tomaat, de stukjes bospaddenstoelen en de kikkererwten bij en laat nog 10 min. zachtjes gaar worden. Kruid bij naar smaak met de oregano, peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de soep in kommetjes, bestrooi met de parmezaanschilfers en de grof gehakte peterselie. Geef er grissini of brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 54.2 g
Eiwit 13.9 g

Bekijk het recept digitaal