Minestrone met groenekool en quorn
Minestrone met groenekool en quorn

Minestrone met groenekool en quorn

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 329 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 15.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de rode ui in ringen.

  4. Snij de courgette in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in halvemaantjes.

  5. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  6. Hak de lente-uitjes fijn.

  7. Snij de champignons in 4 of 6.

  8. Rol de groenekoolbladeren op en snij in dunne repen.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 2 min.

  11. Voeg de groenekool, de lente-uitjes, de courgette en de champignons toe en roerbak nog 2 à 3 min. 3

  12. Voeg de rijst toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 15 min. koken.

  13. Bestrooi de quornstukjes met de ras el hanout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de quorn ± 5 min.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de soep over de borden en voeg de gebakken quornstukjes toe.

Tip

Alles over groenekool: - Groenekool - of savooikool - wordt vooral gebruikt in stoofpotjes en andere winterse gerechten. Ze is heel rijk aan vitamine C en rijk aan vezels. - De buitenste bladeren van een verse groenekool moeten donkergroen zijn en mooi openvallen, zodat ze wat losser staan van de kern. Die is stevig, compact en lichter van kleur. - Reken 250 à 300 g (niet-schoongemaakte) groenekool per persoon, want ze slinkt fel bij het koken. En ze is snel klaar. - Groenekool (gesneden) blijft in de koelkast nog 1 week goed. U kan ze (in stukjes gesneden) blancheren en in de diepvriezer bewaren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de rode ui in ringen.

  4. Snij de courgette in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in halvemaantjes.

  5. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  6. Hak de lente-uitjes fijn.

  7. Snij de champignons in 4 of 6.

  8. Rol de groenekoolbladeren op en snij in dunne repen.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 2 min.

  11. Voeg de groenekool, de lente-uitjes, de courgette en de champignons toe en roerbak nog 2 à 3 min. 3

  12. Voeg de rijst toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 15 min. koken.

  13. Bestrooi de quornstukjes met de ras el hanout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de quorn ± 5 min.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de soep over de borden en voeg de gebakken quornstukjes toe.

Tip

Alles over groenekool: - Groenekool - of savooikool - wordt vooral gebruikt in stoofpotjes en andere winterse gerechten. Ze is heel rijk aan vitamine C en rijk aan vezels. - De buitenste bladeren van een verse groenekool moeten donkergroen zijn en mooi openvallen, zodat ze wat losser staan van de kern. Die is stevig, compact en lichter van kleur. - Reken 250 à 300 g (niet-schoongemaakte) groenekool per persoon, want ze slinkt fel bij het koken. En ze is snel klaar. - Groenekool (gesneden) blijft in de koelkast nog 1 week goed. U kan ze (in stukjes gesneden) blancheren en in de diepvriezer bewaren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 329 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 15.1 g

Bekijk het recept digitaal